Nedir? Nasıl? Neden?

Kanada düzenleyicisi, kripto firmaları için uyarı yayınladı

Sponsorlu İçerik

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), Kucoin borsası dahil olmak üzere birçok kripto platformu hakkında yatırımcıları uyardı. Komisyon, bu şirketlerin Kanada’da kayıtlı olmadıkları bilgisini verdi

Kanada’daki menkul kıymetler düzenlemelerinden sorumlu olan Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), Kucoin borsasının da dahil olduğu 13 kripto para şirketine yönelik uyarı yazısı yayınladı. Yayınlanan yazı borsaların ülkede kayıtlı olmadıklarını açıklar nitelikteydi.

Hatırlanacağı üzere OSC, Kucoin’in Ontanrio bölgesine hizmet vermesini mahkeme kararı ile yasaklayarak kripto para borsasına 1.6 milyon dolarlık para cezası vermişti. Komisyon, bu ayın başlarında Kucoin’i kayıtsız bir varlık olarak adlandıran benzer bir uyarı daha yayınladı.

OSC, bugün yayınlanan uyarıda 13 firmayı Ontario’daki menkul kıymetler ile işlem ve danışmanlık yapmak üzere kayıtlı olmayan şirketler olarak adlandırdı. Kanada Ontario’da kripto para borsaları tarafından listelenen varlıkların menkul kıymet olup olmadıklarına bakılmaksızın, sadece saklama hizmeti sunsa bile şirketlerin menkul kıymet borsası olarak görülmesine karar verilmişti.

Geçen yıl alınan bu kararla OSC, kayıtsız platformlar ve şirketlere karşı işlem yapmaya başlamıştı.

Kucoin CEO’su iflas iddialarını yalanlamıştı

Mayıs ayında Terra LUNA çöküşüyle başlayan piyasa sallantılarından diğer tüm firmalar gibi Kucoin borsası da etkilenmişti. O dönem borsa için iflas ettiği yönünde söylentiler ortaya çıkmış fakat CEO Johnny Lyu, tüm iddiaları yalanlamıştı. Lyu, Mayıs ayında 150 milyon dolarlık yatırım aldıklarını ve 10 milyar dolar değerlenmeye ulaştıklarını kaydetmişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu