ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kanada Menkul Kıymetler Yasasını Değiştiriyor

Sponsorlu İçerik

Kanada Menkul Yönetimi düzenleyici kurumu yada diğer adı ile Kanada Standartlar Birliği (CSA) yeni bir mevzuat ile ülkelerinde hizmet veren birçok yerli ve yabancı kripto para şirketini menkul kıymetler yasalarına uygun bir düzenlemeye dahil ediyor.

Bu yeni mevzuat ile Kanada, kripto para hizmeti veren kurumları menkul kıymet satıcılarına dönüştürecek.

Artık Kanada ya göre kripto paraları menkul kıymet olarak görecek. Böylelikle pazarda trade kolaylığı sağlanacak ve hisse senetleri ile aynı haklara sahip olacağı belirtiliyor.

Bu durumun piyasalarda etkisi nasıl olacaktır? Birincisi kripto paraların artık geleceğin ödeme aracı olduğunun imzası olduğunu ve yeni finansal teknolojilere kapıların sonuna kadar açık olduğunu göstermekte.

Ayrıca piyasalar açısından güven verci olması yeni fonlamalarında devamının geleceğini ve kripto paraları destekleyici teşvik edici olacağının görünümüdür.

Peki CSA bunu nasıl yapacağını söylüyor bakalım:

Öncelikle yasa anında kripto para teslimatını öngörüyor. Bu açıdan güvenlik ve satış ile bunun teslimatı konusunda yükümlülük getirerek ticari uygulamalarını inceleyebilecek. Menkul kıymet yasalarına göre mülkiyet, sahiplik ve kontrol borsa tarafından derhal transfer edildiğinde ve kullanıcı daha sonra platformun daha fazla katılımı olmadan varlıkla ilgilenmekte serbest olduğunda derhal bir teslimat gerçekleştireceğini belirtiyor.

Ayrıca, borsa varlık üzerinde herhangi bir güvenlik faizi veya başka bir yasal hak bulundurmamalı ve kullanıcı gelecekte platformla ilgili herhangi bir riske maruz bırakılmamalıdır.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu