Nedir? Nasıl? Neden?

Kanada Merkez Bankası ve MIT, CBDC araştırması yapacak

Sponsorlu İçerik

Kanada Merkez Bankası, CBDC hakkında 12 aylık bir araştırma projesi yürütmek için Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile birlikte çalışacak.

Kanada Merkez Bankası, merkez bankası kripto para birimi (CBDC) üzerine 12 ay sürmesi planlanan proje başlatmak için Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile işbirliği yaptığını duyurdu. Çalışma, finansal kurumu ürünün potansiyel değerleri ve parasal ağdaki olası uygulaması hakkında bilgiler içerecek.

Yakın tarihli bir duyuruya göre, Kanada Merkez Bankası CBDC’leri aktif olarak araştıran ülkeler arasında yer aldı. Gelişmiş teknolojilerin CBDC’nin potansiyel tasarımını nasıl etkileyebileceğini keşfetmek için 1 yıllık araştırma projesinde MIT ile ortaklık kurdu. Söz konusu proje, bankanın kripto para birimleri ve fintech konusunda daha geniş kalkınma gündemi

Girişim, bankanın kripto para birimleri ve fintech konusundaki daha geniş kalkınma gündeminin bir parçası. Kurum, deneyin CBDC’nin finansal sistemle nasıl etkileşime girdiğini izleyeceğini söyledi. Bununla birlikte, bir CBDC’nin Kanada’da tanıtılıp tanıtılmayacağı veya bunun sadece bir araştırma projesi olup olmayacağı bilinmiyor. Merkez bankası, deneyin sonunda sonuç hakkında daha fazla ayrıntı sağlayacağını bildirdi.

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva geçen ay, incelikle tasarlanmış bir CBDC’nin desteksiz ve doğal olarak değişken olan bitcoin ve altcoinlerden daha güvenli olabileceğini öne sürmüştü. Hindistan Başbakan’ı Nerande Modi’de aynı şekilde CBDC merakına sahip, önümüzdeki yıllarda ürünün dijital ekonomiyi güçlendirerek fintech sektöründe devrim yaratabileceğini düşünüyor.

ABD Başkanı Joe Biden‘ın kripto kararnamesini imzaladıktan sonra Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişiminin Sağlanması üzerine, yönetiminin ABD merkezli CBDC’nin potansiyel tasarım ve dağıtım seçeneklerine yönelik araştırma ve geliştirme çabalarına en yüksek aciliyeti vereceğini belirtildi.

Diğer ülkelerdeki mevcut CBDC projeleri

CBDC üzerinde araştırma yürüten tek ülke Kanada değil. Kısa bir süre önce Kenya Merkez Bankası (CBK) , kamuoyunun bu konuda ne düşündüğünü incelemek için bir tartışma belgesi yayınladı. Yerel halkın, kripto varlıkların yol açabileceği hem artıları hem de eksileri analiz etmesi istendi.

2021’in sonunda Kore Merkez Bankası, CBDC’sinin iki parçalı sahte testinin ilk aşamasını da gerçekleştirdi. Bu yılın başlarında kurum , projenin şu anda ikinci aşamasında olduğunu duyurdu . Merkez bankası, ürünün gerçek lansmanını incelemek için yerel parasal kuruluşlarla birlikte çalıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu