Nedir? Nasıl? Neden?

Kanada’da yıllık kripto alımına limit kısıtı uygulandı

Sponsorlu İçerik

Kanada merkezli kripto borsaları Bitbuy ve Newton, ülkedeki sıkı düzenlemeler kapsamında “tüketiciyi korumak” amacıyla Ontario’daki kullanıcıları için yıllık kripto para alımlarında satın alma limiti uyguluyor.

Kanada’da yeni düzenlemelere göre, Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash dışında kalan varlıkların yıllık alımına sınırlama getirildi. Kısıtlamalar kripto paraların yanı sıra bazı bölgeler içinde uygulanacak. Toronto merkezli kripto borsası Newton, yeni değişiklikleri Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu‘na ve Kanada’nın diğer il ve bölgelerindeki menkul kıymetler düzenleyici makamlarına kayıt yaptırmaya çalıştıktan sonra duyurdu.

Borsa duyurusunda değişikliklerin yatırımcıları korumak için olduğunu öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu değişiklikler kripto yatırımcılarını korumak ve yatırımcıların kripto varlıklarına yatırım yapmanın risklerinden haberdar olmalarını sağlamak için gerçekleştirildi.”

300 bin dolarlık satın alma limiti

Yeni değişikliklere göre, Kanada merkezli kripto borsalarına Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH) ve Litecoin (LTC) dışındaki tüm kripto para işlemlerine yıllık 30.000 dolarlık limit uygulanacak. Newton ek olarak, yatırımcıların sınırlı kripto alıp satması durumunda limitten düşüleceğini de bildirdi. Limit, kısıtlı kripto varlıkların ilk satın alımından itibaren her yıl sıfırlanacak.

Satın alma limitleri, kripto platformunun Çarşamba günü Ontario eyaletinde resmi olarak “kısıtlı satıcı” olarak kayıt yaptırdığını duyurmasıyla geldi. Bu durum Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC) tarafından belirlenen düzenlemelere tabi oldukları anlamına geliyor.

Tüketicinin korunmasına yönelik diğer değişiklikler arasında, borsanın kullanıcılardan kripto yatırımı, finansal durum ve risk toleransı konusundaki geçmiş deneyimleri ve bilgileri hakkında bilgi toplaması gereken bir “ticaret anketi” yer alıyor.

Satın alma limitini Bitbuy doğrulamıştı

Kanada’daki bir diğer büyük kripto borsası Bitbuy, yılın başlarında benzer satın alma limitlerini doğrulamıştı. Benzer kısıtlamaların Manitoba, New Brunswick, Newfoundland, Labrador ve Prince Edward Island, Nunavut ve Yukon eyaletlerindeki kullanıcılar için geçerli olduğu belirtildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu