Nedir? Nasıl? Neden?

Kim Kardashian’a yasadışı “kripto varlık menkul kıymet reklamı” cezası

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ünlü magazin yıldızı Kim Kardashian’a 1 milyon 260 bin dolarlık “kripto varlık menkul kıymet reklamı” cezası kesildi.

ABD’nin ve dünyanın ikonik magazin yıldızı olan Kim Kardashian, EthereumMax reklamlarından dolayı suçlanarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) para cezası aldı. Moda ve kozmetik ürünlerine yaptığı yatırımlarla tanınan Kim Kardashian EthereumMAX (EMAX) adlı kripto para biriminin reklamını yapmak ve elde edilen geliri beyan etmemekle suçlandı. Kardashian ile beraber ünlü boksör Floyd Mayweather’de aynı şeyden suçlanıyor.

Kardashian’ın Instagram hesabından EMAX token’larını yasadışı bir şekilde tanıttığı ve bir gönderi yayınlamak için 250 bin dolar aldığını iddia eden SEC, resmi web sitesinde yayınladığı yazıda şu ifadelere yer verdi:

“Kim Kardashian, bugün itibariyle, EthereumMax adlı kripto varlık menkul kıymetinin reklamını yapması ve buradan elde ettiği geliri beyan etmemesi sebebiyle belirli suçlamalarda bulunmuştur. Kardashian, suçlamalar sonucunda kurumla anlaşmaya varma yoluna gitmiş ve komisyonun devam eden soruşturmasıyla alakalı olarak faiziyle birlikte 1.26 milyon dolar ödemeyi kabul etmiştir. SEC, Kardashian’ın, Instagram hesabında EthereumMax için yapılan kripto varlık menkul kıymet reklamı hakkında bir paylaşım yapması için kendisine 250 bin dolar ödendiğini beyan etmediğini tespit etmiştir.”

SEC başkanı Gensler’dan uyarı gecikmedi

SEC Başkanı Gary Gensler, konuyla alakalı olarak şu yorumu yaptı:

“Bu vaka, ünlülerin veya etkileyicilerin kripto varlık menkul kıymetleri de dahil olmak üzere yatırım fırsatlarını desteklediğinde, bu yatırım ürünlerinin tüm yatırımcılar için doğru olduğu anlamına gelmediğini hatırlatıyor. Yatırımcıları, kendi finansal hedefleri ışığında bir yatırımın potansiyel risklerini ve fırsatlarını değerlendirmeye teşvik ediyoruz.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu