Nedir? Nasıl? Neden?

Kim Kardashian’ın tanıtımını yaptığı EMAX yükselişe geçti

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) geçtiğimiz günlerde 1.26 milyon dolarlık ceza kestiği Kim Kardashian’ın tanıttığı EthereumMAX %126’lık bir yükselişi yaşadı.

ABD’li magazin yıldızı Kim Kardashian’ın bir dönem Instagram üzerinden reklamını yaptığı EthereumMax (EMAX) ile ilgili ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yasadışı (kripto varlık menkul kıymet) reklam yaptığı gerekçesiyle dava açmıştı. Uzlaşılan davada Kardashian’ın 1.26 milyon dolarlık bir para ödemesine karar verildi. Ek olarak SEC, Kardashian’ın EMAX tanıtımı yapmasının karşılığında 250 bin dolarlık gelir elde etmişti.

Bunların ardından kripto para dünyasında şaşırtan olaylardan birisi daha görüldü. EMAX, cezanın duyurulmasının ardından %126 oranında bir yükseliş yaşadı. Adını Kardashian ile duyuran token, 2 katrilyonluk arzı ile yükselişini uzun süre koruyamadı. 0.000000004232 dolardan 0.0000000096 dolara yükselen token, CoinMarketCapverilerine göre, haberin yazıldığı saatte 0,000000000555 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte ise %33.78 oranında düştü. Bu düşüşe rağmen EMAX cezanın açıklandığı noktadan hala %31 yukarıda bulunuyor.

“Yatırım tavsiyesi değildir” ifadeleri onu kurtaramadı

Kardashian, paylaştığı kripto para reklamında, “Yatırım tavsiyesi değildir. Sadece arkadaşlarımın bana anlattığı bir konuyu paylaşıyorum” ifadelerini kullansa da ceza almaktan kurtulamadı.

1.7 milyar dolar serveti olan Kardashian’ın %0.07’sine denk gelen bir cezayı ödeyecek olan Kardashian, 3 yıl boyunca “kripto varlık menkul kıymet” reklamı yapmaktan men edildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu