Altcoin HaberleriManşetNedir? Nasıl? Neden?

Koreli yatırımcılar, Bitcoin’den Altcoine geçiş yapıyor

Sponsorlu İçerik

Görünüşe göre Güney Kore kripto para pazarı zaten AltSezonu yaşıyor. Ülkenin en büyük kripto para borsalarından ikisi olan Upbit ve Bithumb‘da Bitcoin ticaret hacmi Ocak ayından bu yana düşüyor. Ancak Koreli yatırımcılar, aynı dönemde ticaret hacmi arttıkça alım satım enerjisini alternatif coinlere kaydırdı. Bu, Kore piyasasının genel olarak hala yükselişte olduğunu gösteriyor.

Koreli yatırımcılar daha fazla altcoin ticareti yapıyor

Ocak ayında Bitcoin‘in piyasa fiyatı önemli ölçüde artarken, Koreli yatırımcılar altcoin ticareti yapmak için karlarını nakde çevirmiş gibi görünüyor. Ülkenin önde gelen iki borsası, BTC işlem hacminde yüzde 40’lık bir düşüş olduğunu açıkladı. Ocak ayı itibarıyla, Bithumb ve Upbit toplamda 833.574 BTC işlem yaptı. Ancak, sayı geçen ay neredeyse 500.000 BTC‘ye düştü.

Koreli traderlar, Bitcoin düştükçe, ticaret hacmi artan diğer kripto para birimleriyle daha fazla ilgilenmeye başladı. Mediblock ve Chilliz, 2021’in 1. çeyreğinde yüzde 3.000’den fazla artış gösteren başlıca altcoinler olarak öne çıktı.

Bir endüstri uzmanı durumu şöyle açıklıyor;

“Bitcoin fiyatı daha az dalgalanma gösterdiği için altcoin işlem hacmi arttı. Yatırımcılar, fiyatı satın alamayacak kadar pahalı olabilen Bitcoin dışındaki coinlerde başka fırsatlar arıyor. Altcoinlere olan ilgi, kripto piyasasının hala yükselişte olduğunu gösteriyor.”

Kore borsaları daha fazla gelir kaydediyor

Korean Herald’ın raporuna göre, ülkede altcoin ve Bitcoin için artan ticaret hacminin ardından birçok Kore borsası daha fazla gelir elde etti. Bithumb, gelirde yüzde 51’lik bir artışla 218.5 milyar won’a (yani 194 milyon dolar) ve net kârda yüzde 486’lık bir artışla 141.1 milyar won’a (yani 125 milyon dolar) artış bildirdi. Dunamu ve Coinone de birinci çeyrekte gelirlerinde artış elde etti.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/nedir sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu