Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto borsası Upbit, Litecoin’i delist edeceğini duyurdu

Sponsorlu İçerik

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit, Litecoin’i listelemeyeceklerini duyurdu. Borsa geçtiğimiz Mayıs ayında kullanıcılarını Litecoin’in Mimblewimble özelliği konusunda uyarmıştı. Upbit yaptığı açıklamada 20 Haziran gününden itibaren Litecoin işlem çiftlerine izin vermeyeceğini duyurdu.

Popüler kripto para borsası Upbit, bugün Litecoin’i delist edeceklerini duyurdu. Kripto varlığın borsadan çıkarılmasına gerekçe olarak Litecoin’in gizlilik odaklı geliştirme özelliği olan MimbleWimble desteği gösterildi. Upbit bilindiği üzere geçen yıl yenilenen regülasyon kurallarına uyum sağlayan birkaç borsadan biri olarak gösteriliyor. Kripto düzenlemelerinin sıklıkla uygulandığı ülkelerden biri olan Güney Kore’de KYC ve AML doğrulaması yapılmayan kişi veya kurumlar kripto borsalarına kayıt yaptıramıyor. Ek olarak banka transferlerinde de bulunamıyorlar. Bu kurallar nedeniyle onlarca borsanın kapatıldığı ülkede, geçtiğimiz günlerde Litecoin ile ilgili de uyarılar yapılmıştı.

Litecoin delisti bekleniyordu

Güney Kore merkezli kripto borsası Upbit ve Bithump geçtiğimiz Mayıs ayında bir açıklama yaparak Litecoin’deki mimblewimble özelliğinin işlemlerde gizlilik getirdiği konusunda kullanıcılarını uyarmıştı. Ülkede genel olarak bu tür açıklamaların ardından Litecoin’in liste dışı edilmesine karar verildi. Upbit borsası tarafından yapılan açıklamada mimblewimble adlı gizlilik odaklı özelliğin Güney Kore’deki “Finansal İşlemlerin Raporlanması ve Açıklanması Yasası” ile uyumlu olmadığı belirti. Bu nedenle LTC/USDT, LTC/BTC ve LTC/KRW paritelerinde 20 Haziran’dan itibaren desteklenmeyeceği kaydedildi.

Bithumb borsasından da kısa süre benzer bir açıklama gelebilir. 2017 boğa sezonunun yıldızlarından biri olan Litecoin, kurucusu Charlie Lee’nin LTC’lerini sattığını açıklamasının ardından büyük bir düşüş yaşadı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu