Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto CEO’ları: Stablecoinler ABD dolarını güçlendiriyor

Sponsorlu İçerik

ABD Kongresi, bugün kripto paralar hakkında bir oturum gerçekleştirdi ve endüstrinin en önemli yöneticilerinden gelen ifadeleri dinledi.

Kripto yöneticileri stabil paraları savunuyor

Görüşme, ABD Kongresi’ndeki Mali Hizmetler Meclisi Komitesi tarafından yapıldı. Başkan Maxine Waters, “Dijital Varlıklar ve Finansın Geleceği” konulu bir oturuma ev sahipliği yaptı.

YouTube’da canlı yayınlanan kongre görüşmesi sırasında, önde gelen kripto şirketlerinden yöneticiler görüşlerini ifade etti. Görüşmeye katılanlar arasında Circle CEO’su Jeremy Allaire, Bitfury CEO’su Brian Brooks, Paxos CEO’su Charles Cascarilla, Coinbase CFO’su Alesia Haas, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ve Stellar CEO’su Denelle Dixon vardı.

Konu birkaç yöneticiyi ilgilendiriyor: Circle ve Coinbase, USD Coin stablecoin’inden (USDC) sorumluyken, Paxos kendi Paxos dolarından (USDP) sorumlu.

Allaire ve Brooks rekabeti vurguluyor

Circle CEO’su Jeremy Allaire, stablecoin’lerin zarar vermek yerine ABD dolarının küresel egemenliğine yardımcı olabileceğini savundu.

Allaire, Çin’in merkez bankası tarafından çıkarılan dijital yuan gibi rakip alternatifler piyasada ortaya çıksa bile bağımsız ABD stablecoin’lerinin kripto piyasasına hakim olmaya devam edeceğini savundu.

Allaire, “dolar stabilcoinleri “trilyonlarca dolarlık işlem” gerçekleştirirken, Çin’in dijital yuanı “şimdiye kadar sadece 10 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi” dedi.

Fiyatı ABD dolarına endekslenmiş olan stablecoinler enine boyuna detaylıca tartışıldı.

ABD kripto endüstrisinin doların kritik ve stratejik bir rol oynamasını istediğini ve bu nedenle ABD sabit paralarını desteklemenin düzenleyiciler için bir “ulusal güvenlik önceliği” olması gerektiğini açıkladı.

Bitfury CEO’su ve eski OCC başkanı Brian Brooks, ifadesinde Allaire ile aynı fikirdeydi. Brooks, enflasyonun yükseldiği bir zamanda, stabilcoinlerin ABD dolarının fayda odaklı olmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Brooks, çevrimiçi yapılarının doların “yalnızca tarihte değil, özellikler üzerinde rekabet etmesine” izin vereceğini savunarak ABD sabit paralarını onayladı.

Stablecoinlerin güvenliği tartışılıyor

Allaire, stabilcoinlerin güvenlik sağladığını iddia etmeye devam etti. Stabilcoinleri destekleyen varlıkların “banka hesaplarındaki dolarlardan daha güvenli olduğunu çünkü [ikincisi] kısmi olarak ayrılmış ve ödünç verilmiş” dedi. Bunun ABD ekonomisi için stabilcoinlerden daha fazla risk oluşturduğunu söyledi.

Paxos CEO’su Charles Cascarilla da stabilcoinlerin güvenli olduğu fikrini destekledi. Durağan paraların neden olduğu bir banka işletmesinin endişelerini ele alan Cascarilla, istikrarlı paraların “FDIC sigortalı banka hesaplarında oturan para veya Hazine bonolarında oturan para tarafından desteklendiğini” doğruladı.

Bu, “kaçma riski olmadığı” anlamına geldiğini söyledi. Cascarilla daha fazla açıkladı: “Bu likit nakit ve bir doları tokenleştirdiniz. Bu tür varlıklar için çok iyi bir fayda var.”

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, stablecoin’lerin yasa dışı faaliyetler için olgunlaşabileceği yönündeki eleştirilere yanıt vererek, “gelişmiş politikaların halihazırda yürürlükte olduğunu” ve KYC/AML prosedürleri için “dijital varlık endüstrisinin oldukça güçlü bir standarda sahip olduğunu” söyledi.

Diğer tanıklar, Coinbase CFO’su Alesia Haas ve Stellar CEO’su Denelle Dixon, stablecoin’lerin banka hesabı olmayanlar için de bir mevduat görevi görebileceğini ifade etti.

Ayrıca, Coinbase’in yeni bir düzenleyici çerçevenin oluşturulması gerektiğini öne süren son politika önerisiyle uyumlu bir nokta olan düzenleyicilerden daha fazla netliğe ihtiyaç olduğunu öne sürdüler.

Görüşme olumlu geçti

Duruşma sırasında konuşan komite üyelerinin çoğunluğu, kripto sektöründe yeniliği boğmama fikrini destekledi. Düzenleyicilerin yatırımcı korumalarını nasıl sağlayabileceğine dair birkaç soru sorulsa da, tartışmanın genel sonucu olumluydu ve kripto para birimi alanı için cesaret vericiydi.

Önemli bir kripto avukatı ve Blockchain Derneği başkanı Jake Chervinsky, duruşmayı “kriptodaki en olumlu, yapıcı ve iki taraflı halka açık olay” olarak nitelendirerek yorumladı.

Komite sıralama üyesi Patrick McHenry, kripto para birimi sektörünü “internetin yeni nesli” olarak nitelendirdi. ABD Kongresi’nin gelişen sektörü düzenlemek için partizan olmayan bir şekilde işbirliği yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu