ManşetNedir? Nasıl? Neden?
Trend

Kripto Cüzdanın Benimsenmesi Üç Yılda Üç Kat Arttı!

Sponsorlu İçerik

Kripto para cüzdanlarının benimsenmesi son yıllarda sürekli artıyor; ancak, bu yükseliş hiçbir evrede tek tip olmamıştır. Benimsenme  fiyatla birlikte artar ve bu korelasyona Satoshi Döngüsü denir. Kurumsal kabul, BTC fiyatının düştüğü 2018’de arttı. Yine de, kripto cüzdanı benimseme oranı her zaman yükselen bir trend olmuştur.

Statista, 2016’dan 2019’a kadar küresel olarak giderek artan sayıda kripto cüzdanı olduğunu açıkladı .

Cüzdan trendi, 2016’nın üçüncü çeyreğinde Bitcoin fiyatının yaklaşık 20.000 Dolar civarında zirveye ulaşmasıyla başladı. O zamandan beri, BTC cüzdanlarının satışı istikrarlı bir şekilde tırmanıyor. İlginç bir şekilde, çeyrek bazlı büyüme, kripto para birimlerinin fiyat volatilitesinden etkilenmez. 2016’nın üçüncü çeyreğinde, kayıtlı kripto para cüzdanlarının sayısı yaklaşık on milyon civarındaydı.. Bu rakam, 2019’un üçüncü çeyreğinde 40 Milyon‘a fırladı ve bu rakam benimsenme de üç kat artış gösterdi.

Kripto Cüzdanı Benimsenme Rakamları Farklı Bir Hikayeyi Barındırıyor

Kripto cüzdanı benimsemenin yıllar içinde artması, kripto alanına daha fazla insanın girdiği anlamına gelmiyor. Bu sayının arkasındaki gerçek nedenleri anlamak çok önemlidir. Mevcut 42 Milyon cüzdan sayısı eşit sayıda kullanıcı anlamına gelmiyor. Bir kullanıcının işlem sorunları ve gizlilik endişeleri nedeniyle birden fazla cüzdanı var.

Analiz firması olan Chainalysis’e göre, Bitcoin kullanıcıları yakın geçmişte artış gösterdi. Fakat bu 42 Milyon cüzdanın sadece üçte biri aktif kullanımda. Ayrıca hatırlatmak gerekirse her cüzdan aynı amaca hizmet etmez. Bazıları aktif günlük işlemler ve trade faaliyetleri için kullanılıyor.

Bitcoin genellikle bir değer deposu olarak kabul ediliyor ve bu nedenle birçok insan uzun vadeli bir bakış açısıyla tutmaya çalışıyor. Yatırım yapılabilir, veya bir varlık olarak görülebilir. Hiç şüphesiz, bazı cüzdanlar günlük aktiviteler için kullanılmadan önce Bitcoin‘i depolamak için satın alındı. Chainalysis, ayrıca yaklaşık beş milyon kullanıcının Bitcoin‘i kripto cüzdanlarında yalnızca spekülatif yatırım karlarından kazanmak için sakladığını bildirdi.

Bu veri hazinesi basit bir gerçeğe işaret ediyor ”kripto cüzdan benimsenmesi yükseliş eğiliminde”.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu