ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Endüstrisinde kadın eksikliği nasıl ele alınmalı?

Sponsorlu İçerik

Uzmanlar, Avustralya Blockchain Haftası sırasında kripto endüstrisindeki cinsiyet dengesizliğini tartışmak için bir araya geldi ve katılımcılar tarafından farklı yaklaşımlar önerildi.

Bu hafta gerçekleşen Avustralya Blockchain Haftası etkinliğindeki panelistler, kriptodaki cinsiyet çeşitliliği konusunda farklı görüşler dile getirdiler. Kripto para endüstrisi şu anda erkekler tarafından yönetiliyor ve kadınlar daha az temsil ediliyor. Sosyal ticaret ve çok varlıklı aracılık platformu eToro‘dan gelen verilere göre, kadınlar sırasıyla Ethereum ve Bitcoin yatırımcılarının yalnızca %12 ve %15‘ini oluşturuyor .

Uzmanlar, kadınların kripto sektöründe adil bir şekilde temsil edilmesinin önemli olduğu konusunda hemfikir gibi görünse de, hepsi nasıl devam edecekleri konusunda hemfikir değiller. Bir uzman müdahaleci yaklaşımı benimsemeyi önerirken, bir diğeri çeşitliliği sağlamak için kotalara daha fazla önem vermenin adil cinsiyet temsili elde etmenin en iyi yolu olmadığını savundu.

Konu hakkında konuşan IBM‘den Rupert Colchester:

Cinsiyet dengesi üzerinde herhangi bir vurgu olmaksızın blok zinciri endüstrisinde birçok yeniliğin geliştirilmesinden dolayı hayal kırıklığını dile getirdi. Kullanıcı dostu çözümler ve ürünler bulmada çeşitliliğin çok önemli olacağını söyledi.

Ona göre sorunu ele almanın en iyi yolu, her iki cinsiyeti de eşit temsil eden sıfırdan ekipler oluşturmak.

Argümanı, Queensland AI Merkezi Başkanı ve Robotik AU Başkanı Sue Keay tarafından onaylandı. Problemle başa çıkmadaki başarısızlığın erkek egemen bir geleceğe yol açabileceğini ekledi. 

“Olayları aynı bakış açısından algılayan 18-30 yaşındaki beyaz Anglosakson erkekler tarafından doldurulmuş gibi görünen bir gelecekten” kaçınmak için müdahaleci bir yaklaşımı benimsemeyi tavsiye etti .

RMIT Üniversitesi’nde profesör olan Ellie Rennie, çeşitliliği ele alırken sayılara odaklanmanın önemli olmadığını iddia ederek konuyla ilgili çelişkili görüşlere sahipti. Farklı kripto alt nişlerinin farklı ve farklı kitleleri kendi yollarına çektiğini söyleyerek tutumunu savundu. Blockchain‘in büyük ölçüde geliştiricilerle ilgili olduğu fikrini reddetti.

Bununla birlikte, Melbourne merkezli Women in Blockchain organizasyonunu yöneten Karen Cohen‘e göre, adil cinsiyet temsili konusundaki tartışma sona ermekten çok uzak. Cohen, çeşitliliği dengelemek için yapılması gereken çok şey olduğunu kabul etti. Geçen yıl, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası‘na göre Avustralya‘nın en iyi 200 şirketinin başkanlarının yalnızca %5‘ini kadınların oluşturduğunu ortaya çıkaran İcra Kurulu Başkanı Kadın ASX200 nüfus sayımına atıfta bulundu.

Cohen, “kota” yı çeşitliliğe ulaşmaya yardımcı olmanın yollarından biri olarak tanımladı. Ayrıca, kadınları kripto alanında farklı rollere hazırlamak için mentorluk ve eğitim programlarını içeren bütünsel bir yaklaşım önerdi.

Kripto para ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu