Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto kredi platformu Nexo, eski yöneticisine dava açıyor

Sponsorlu İçerik

Kripto kredi platformu Nexo, eski yöneticisi Georgi Shulev‘e uzlaşma anlaşmasının şartlarını karşılamadığı iddiasıyla dava açtı.

Kripto kredi platformu Nexo, İngiltere Yüksek Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda eski çalışanı Georgi Shulev’in Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere 9 kripto varlığı şirkete devretmesini talep etti. Bu talep, Shulev’in 1 milyon dolara sahip olacağı bir anlaşmayı içeriyordu. Kredi platformu, kripto para birimlerindeki değerin düştüğü ve 7,9 milyon dolarlık kayıpla sonuçlandığı bir dönemde BitMEX borsasından alındığını iddia etti.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Kasım ve Temmuz aylarında kripto para birimleri önemli bir düşüş yaşamıştı. Bitcoin 69 bin dolar seviyelerinden 17 bin 500 dolara düşerken, Ethereum 4 bin 850 dolardan 875 dolara düştü. BitMEX’in ana şirketi HDR Global, Georgi Shulev’in 2019 yılında yönetici görevinden ayrılmasından sonra Yüksek Mahkeme, hesabın kime ait olduğunu belirlenmesini istedi.

Anlaşmanın bir parçası olarak, Shulev ve Nexo hesabının kontrolünü aldıktan sonra HDR’yi bilgilendirmesi gerekiyordu. Şirket, Shulev’in bilgilendirmeyi yapmadığını iddia ediyor. Shulev ise Nexo’nun beş taksiti ödemeden devretme anlaşmasını ihlal ettiğini ve sonuç olarak HDR’ye anlaşmazlığın çözüldüğünü bildiremediğini iddia ediyor. Nexo, ABD dolarına dönüştürülecek ihlal için tazminat talep etme hakkında sahip olduğunu söyledi.

Nexo, son iki aydaki piyasa baskıları nedeniyle para çekme işlemlerini donduran rakip kripto kredi sağlayıcıları Celsius ve Vauld gibi sıkıntıdaki şirketleri satın alarak piyasa çöküşünden yararlanmaya çalışıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu