Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto ödeme firması Wirex, FCA’nın kaydından çekildi

Sponsorlu İçerik

Kripto ödeme uygulaması Wirex, tam kayıt almak için İngiltere Davranış Otoritesinin (FCA) geçici kayıt rejiminden çekildi.

Wirex, 31 Mart tarihinden önce tam kayıt almak için FCA’nın (İngiltere Mali Davranış Otoritesi) geçici kayıt rejiminden çekildiğini açıkladı. İngiltere kripto para birimlerine karşı sert tutumunu sürdürmeye devam ediyor. İngiltere Mali Gözlemcisi tarafından tam onay almayan firmalar, Geçici Kayıt Rejimine (TRR) yerleştirildi. Firmalar, Mart ayının sonuna kadar iş yapmalarına devam devam etme iznine sahip. Şirketten yapılan açıklamada, teslim tarihinin sonuna birkaç gün kala Wirex’in Geçici Kayıt Rejiminden çekilme kararı aldığı belirtildi.

Wirex artık İngiltere Merkezli müşterilere yerel düzenleyici HANFA tarafından Hırvatisan’da ise lisans alan yan kuruluşu Wirex Digital aracılığıyla hizmet verecek. Firma, 100’den fazla firmanın düzenleyici kurum tarafından denetlenmek üzere kayıt yaptırdığını bildirdi. 2020 yılının başlarında Birleşik Krallık, kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı (AML/CFT) otoritesi haline gelmişti. Bugüne kadar sadece 33 şirket onaylandı. Blockchain.com, Copper ve Revolut gibi tanınmış kripto firmaları, 31 Mart’tan sonra ne yapacakları henüz belirlenmemiş olarak TRR’de kalmaya devam ediyor.

Wirex ABD’de genişliyor

Geçtiğimiz Şubat ayında Wirex, kullanıcıların yerel paraların yanı sıra 37 farklı kripto para birimlerini satın alıp, depolamak ve değiştirmek gibi işlemleri yapabileceğini duyurdu. Bu yıl içinde gelecek olan hizmet New York ve Hawaii dışındaki tüm eyaletlerde kullanıma açık olacak.

Wirex uygulaması temassız bir Visa banka kartına bağlanarak müşterilerin kriptolarını dünya çapında 61 milyondan fazla yerde harcamalarına olanak tanıyacak. Şirket, diğer büyüme girişimlerinin yakın zamanda başlatılan merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü Nereus’a yapılan bir yatırımı içerdiğini kaydetti.

Wirex şirketi 2014 yılındaki lansmanından bu yana, Avrupa ve Asya-Pasifik bölgelerinde 130 ülkede 4,5 milyondan fazla kullanıcıya erişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu