ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Para Dolandırıcıları, YouTube’da Tekrar Ortaya Çıktı!

Sponsorlu İçerik

Dolandırıcılar, ünlü isimlerin videolarını kullanarak YouTube gibi platformlarda kripto para hırsızlığı yapmaya devam ediyor. Son ortaya çıkan video da, dolandırıcılar 50 milyon XRP tokeninin sahte hediye kampanyasını tanıtmak için Blockchain devi Ripple‘ın CEO‘su Brad Garlinghouse‘u taklit ediyorlar.

Yaklaşık 276.000 aboneye sahip gibi görünen sahte YouTube kanalı, Ripple topluluğunun şu an video akışını mümkün olan en kısa sürede kapatmaya teşvik eden bazı üyeleri tarafından tespit edildi.

Kripto para dolandırıcılarının kullandığı yöntem ise, ”hediye token kazanmak istiyorsanız hesabınızı doğrulayın. Hesabınızı doğrulamak için video açıklamasındaki hesaba token (xrp, eth…) gönderin, biz size bunun 2 katını gönderelim.

Buradaki temel kural, Ripple ve Ethereum gibi büyük altcoinler asla hediye kampanyası yapmaz. Dahası, sizden asla önceden para yatırmanızı istemezler.

Bu son olay, Garlinghouse dahil olmak üzere kripto para sektöründeki tanınmış kişilerin röportajları montaj yapılarak kullanıcıları dolandıran bir YouTube akışının rapor edilmesinden sadece bir ay sonra geliyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu