ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Para Konferansları Corona Virüsü Nedeniyle Ertelendi

Sponsorlu İçerik

Corona virüsünün hızla yayılması, küresel pazarlarda şok etkisi yarattı. Hatta kripto para uzmanlarının belirttiğine göre, virüsün hızla yayılması ve bankaların kapanması nedeniyle yatırımcılar güvenli varlık olarak Bitcoin’e yöneldi.

Corona virüsün yayılmasının bir diğer yan etkisi de, dünya çapında birden fazla büyük kripto para organizasyonun iptal edilmesi veya ertelenmesi. Bu olayların mevcut katılım oranında ve dolayısıyla endüstri etkisi üzerinde önemli bir etkisi olacak.

Çin hükümeti, hızla yayılan Corona virüsünden dolayı ölü sayısının 563’e ulaştığını ve enfeksiyon kapmış kişilerin sayısının 28.000’in üzerine çıktığını doğruladı.

Bu gibi oldukça bulaşıcı virüslerin durmaksızın yayılması, salgınları önlemeyi çok zorlaştırıyor. Bu da bireylerin virüse yakalanmak ve yaymaktan kaçınmak için yüksek önlemlere girmesini zorunlu kılıyor.

Bu nedenle, Hong Kong Blockchain Haftası 2020, Token2049 ve Binance Blockchain Haftası Vietnam’ın da olduğu Asya kripto para etkinlikleri erteleniyor. Hepsi, daha öncesinden programlanmış sunumlara ve panel tartışmalarına katılması beklenen çok sayıda endüstri liderinin bulunduğu çok popüler etkinlikler.

İstanbul Blockchain Haftası‘nın kurucusu Erhan Korhaliller, Asya’da meydana gelen etkinlik iptalleri hakkında şunları söyledi:

“İnsanların sağlığı ve güvenliği çok önemli. Bu yüzden Asya’daki konferansların yapmak zorunda olduğu zor seçimi anlayabiliyorum.”

Daha da önemlisi, şu an ertelenen Asya etkinliklerine katılmayı planlayanlar için İstanbul Blockchain Haftası dahil başka alternatifler de var.

Korhaliller, henüz Coronavirüsün Türkiye‘de henüz teyit edilmiş vakaları olmadığından, uluslararası toplumun bu Nisan ayında İstanbul Blockchain Haftası‘na katılmaya açık olduğunu belirtti.

“Bugün itibariyle Türkiye’de bilinen Corona virüs vakası yok ve uluslararası blockchain topluluğunu bu Nisan ayında İstanbul Blockchain Haftasında bize katılmaya davet ediyoruz.”

Bu etkinliklerin iptali ve ertelenmesi, tüm katılımcıların yararına olmasına rağmen, Corona virüsün yayılmasının talihsiz sonuçlarından biri.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu