ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Paralar Artık Güney Kore’de Tamamen Yasal!

Sponsorlu İçerik

Belirli Finansal Bilgilerin Raporlanması ve Kullanılması Kanunu‘nda yapılan değişiklik, bugün Ulusal Meclis’in tam oturumunda onayından geçti. Değişikliğin kabulü, kripto para ticareti ve Güney Kore hükümeti için yasal sisteme girmenin resmi adımını ifade ediyor. Bu olay sonucunda yerel Blockchain endüstrisinin yeniden yapılandırılması bekleniyor.

Değişikliğin yürürlüğe girmesine ilişkin ana uyarılardan biri, kripto para borsalarının raporlama gereksinimlerine uyması gerekeceği. Daha büyük borsalar çoğunlukla yeni kurallara uysa da, küçük ve orta ölçekli borsalar tam uyum sağlamak için zorlanabilir.

İmza tarihinden itibaren bir yıl sürecek olan yürürlüğe girme sürecini başlatmak için Cumhurbaşkanı Jaein Moon, kanunda yapılan değişikliği imzalaması gerikiyor. Bu aynı zamanda 6 aylık bir yetkisiz kullanım süresinin başlaması anlamına geliyor. Yasadan etkilenen tüm kuruluşların Eylül 2021‘e kadar tam uyum içinde olması gerektiği de aktarılan önemli bir detay.

Değişikliğin kabulü, 2 yıllık uzun bir müzakere sürecinden ve önerilen yönetmeliğin yargılama ve hatadan geçirilmesinden sonra birkaç resmi yasadan sonra geldi. Kripto para birimini bu noktaya kadar ele alan borsalar ve şirketler çoğunlukla kripto para birimleri ile ilgili olarak kendi kendini yönetiyorlardı, ancak kriptoların fiat para birimine nasıl dönüştürüldüğü konusunda sorun yaşıyorlardı.

Borsalar, saklayıcılar, cüzdan şirketleri ve ICO‘nun artık yasalar tarafından onaylanmış bir Kore bankasıyla ”gerçek isim doğrulaması” ortaklığı yapması gerekiyor. Ayrıca, şirketler bir bilgi güvenliği yönetim sistemi (ISMS) sertifikası almalıdır.

Bazı borsalar, 2018’in başında FSC tarafından belirlenen kurallar tarafından uygulandığı için platformlarında ”gerçek isim doğrulaması” sistemine zaten sahip. ISMS sertifikasyon sistemi, bir şirketin anahtarı güvence altına alabileceğini onaylayan Kore İnternet Güvenlik Ajansı (KISA) tarafından veriliyor. Bu sertifikasyon çok maliyetli olabilir, ancak tüm borsaların, yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 6 ay içinde uyması gerekiyor.

Kanun tarafından alınan önlemler daha sıkı AML’yi ve esas olarak borsalarla terörizmin (CFT) finansmanı ile mücadele etmeyi sağlayacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu