Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto paralar ile DeFi sektörü de yükseliyor

Sponsorlu İçerik

Kripto piyasasının hikayesi bu senenin başından beri buruk bir hal aldı. Piyasa derin sulardaydı, ancak Mart ayı, tüccarlara az çok yardım sağladı. Bitcoin 40.000 doların üzerine bir artış kaydederek piyasaya liderlik ederken, DeFi sektöründeki tokenler de aynı ivmeyi yakaladı. Messari’den alınan verilere göre, DeFi sektöründeki en iyi tokenlerin çoğu çift haneli fiyat artışlarına tanık oldu.

DeFi tokenları iki haneli kazançlara tanık oluyor

Geçen ay, Thorchain performans açısından merkezi olmayan finans piyasasına liderlik etti ve token %199 artış kaydetti. Aave, aynı zaman diliminde %53,95’lik bir fiyat performansıyla yakından takip ediyor. Cesaret verici rakamlar gösteren bu tokenlerin yanı sıra, piyasadaki DeFi platformlarında kilitli toplam piyasa değerinde genel bir artış oldu.

Piyasada kilitli olan tüm değer şu anda 230 milyar dolar civarında. Çoğu token en iyi duruma geri dönmemiş olsa da, piyasa 256 milyar dolarlık tüm zamanların rekorundan biraz uzak. Bu, sektördeki yeni protokollerin akışının, son birkaç ayda muazzam bir genişleme geçirdiğini, pazarın düştüğünü gösterdiği anlamına geliyor.

NFT pazarı yükselmeye devam ediyor

Pazarda büyük artış gösteren bir diğer ölçüt, merkezi olmayan finans sektöründeki kullanıcı sayısıdır. Dune Analytics belgesine göre, piyasada şu anda bireylere ait 4.562.318 cüzdan adresi var. NFT pazarında henüz bir düşüşe tanık olmayan DeFi pazarının birkaç sektöründen biri. Merkezi olmayan borsalarla karşılaştırıldığında, NFT pazar yerleri, tüm ana akımın dikkatinin ardından pazar üyelerinin yoğun katılımına tanık olmaya devam etti.

Veriler ayrıca, tüccarların aktif olarak token takas etmediğini de göstermiştir. Ancak, dikkatlerini pazarın farklı bölümlerine yönelttiler. OpenSea ve LooksRare, dApp’ler açısından katkıda bulunanlar olmuştur. NFT pazar yerleri şu anda pazarın lideridir ve hiçbir sırayla Pancakeswap, Uniswap ve Convex Finance tarafından yakından takip edilmektedir. Kripto piyasası 2,1 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip ve Bitcoin’in hakimiyeti hala %41 ile yüksek.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu