Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto piyasasında bu hafta yaşanacak önemli gelişmeler

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasalarının şu anda yaşadığı satış baskısı ve genel kripto fiyatları aşağı yönlü düşüş yaşıyor. Piyasada yaşanan bu düşüşün 27 Temmuz tarihinde yaklaşan FOMC toplantısı olabileceği düşünülüyor.

Genel ve kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler sert virajlar alarak devam ediyor. Bu hafta yaşanacak önemli gelişmelerin piyasayı etkileyeceği yönünde görüşler ortaya çıktı. Bu hafta yaşanacak gelişmeleri sizler için derledik.

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin fiyatı 21.993 dolar üzerinden işlem görüyor. BTC son 24 saatte ise %2,78 oranında düşüş yaşadı. Ethereum fiyatı ise 24 saatlik dilimde %4,06 düşüş yaşadı. Varlığın fiyatı ise 1,539 dolardan işlem görüyor. On-Chain analiz firması Santiment, Ethereum “Merge” tarihinin yayınlanmasının ardından ETH rallisinin azaldığını ve ETH fiyatının düşmeye devam etmesinin beklendiğini ortaya koydu. Kripto piyasasındaki diğer kayıp yaşayanlar ise Solana, Avalanche ve Cosmos…

FOMC toplantısı bu hafta yapılacak

Büyük kripto yatırımcıları ve uzmanları, piyasa için birkaç hafta öncesinden dalgalı bir şekilde hazırlanıyorlar. Bu hafta yaşanacak önemli gelişmeler arasında 26 ve 27 Temmuz’da gerçekleşmesi planlanan FOMC toplantısı olacak. Federal Açık Piyasa Komitesi, Fed’in para politikası oluşturma organı olarak faiz artırımlarına ilişkin kararını verecek.

75 baz puanlık son faiz artışı kripto piyasalarında büyük çalkantılara neden oldu. CME FedWatch Aracı, 75bp’lik bir artış için %78.7 ve 100bp’lik bir artış için %21.3’lük bir şansa işaret ediyor. 

Yaklaşan diğer önemli etkinlikler

28 Temmuz tarihinde ise ABD’de 2. çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH), açıklanacak. İlk mali çeyreğe ilişkin veriler GSYİH’de negatif büyüme gösterdi. Yaklaşan veriler trendi tekrarlarsa, ABD’nin resesyonda olduğu görülecek.

Ek olarak, Google, Microsoft, Meta, Apple ve Amazon gibi büyük teknoloji şirketleri, mali rakamlarını ikinci çeyrekten itibaren açıklayacak. Veriler, teknoloji hisse senetlerinin kripto piyasası ile güçlü bir korelasyona sahip olduğunu ve herhangi bir kargaşanın kripto fiyatlarının düşmesine neden olabileceğini gösteriyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu