ManşetNedir? Nasıl? Neden?

”Kripto satın al” aramaları 2 yılın en yüksek seviyesinde

Sponsorlu İçerik

Google trend verileri, “kripto satın al” aramalarının sayısının son birkaç hafta içinde dünya çapında patlayarak iki yılın en yüksek seviyesine çıktığını ortaya koyuyor. Aynı zamanda, 2020 halving’den önce sıçrayan ve hemen ardından düşen “Bitcoin satın al” aramaları Temmuz sonundan bu yana arttı.

”Kripto satın al” aramaları 2 yılın en yüksek seviyesinde

Google trendlerine göre, “kripto satın al” aramaları 2017’nin sonlarında ve 2018’in başlarında meydana gelen parabolik fiyat artışı sırasında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Pazar, günlük çift ve hatta üç haneli fiyat artışları yaşarken, perakende yatırımcılar alana büyük ilgi gösterdi.

Bununla birlikte, tüm kripto para birimleri, fiyatlarının %95 kadar düştüğü ayı piyasasına girerken, Google aramaları da düştü. 2019’un ortasındaki boğa koşusu sırasında toparlandılar, ancak piyasa tekrar geri çekilmeye başlayınca tekrardan aramalar da düştü.

Ancak geçtiğimiz haftalarda trend tersine döndü. Google trendleri, 26 Temmuz’dan bugüne kadar art arda yükseliş gösteriyor.

En son “kripto satın al” arama artışları, başta fiyat hareketleriyle bağlantılı olmak üzere birkaç faktöre bağlanabilir. Çoğu alternatif kripto para, Google aramaları ve fiyat gelişmeleri için tüm zamanların en yüksek seviyesine giden Chainlink ile kayda değer artışlar gördü.

Önemli bir popülerlik artışına uğrayan bir diğer sektör, merkeziyetsiz finans (DeFi). Kilitlenen toplam değer 6 milyar doları aştı ve değeri yükselen projelerle, Google aramaları da artıyor.

”Bitcoin satın al” aramalarının sayısı da arttı

Bitcoin satın al” aramalarının sayısı Nisan 2018’den bu yana en yüksek noktasına ulaştı. Bu, 11 Mayıs’ta gerçekleşen üçüncü BTC halving’den sadece bir hafta önce geldi. İlgi, tamamlanmasından kısa bir süre sonra önemli ölçüde düştü ve halving artışın birincil nedeni olabilir.

Sonraki birkaç ay boyunca, Bitcoin’in fiyatı her iki yönde de büyük dalgalanmalar olmaksızın stabil kaldı. Sonuç olarak, kripto paraya olan ilgi birkaç hafta öncesine kadar azalmıştı.

BTC, Temmuz ayı sonlarında yükselen kripto para birimlerinin geri kalanını takip etmeye ve 9.000 doların üzerine çıkmaya karar başladığında, perakende yatırımcılar tekrar ilgi göstermeye başladı. Kripto para yeni yıllık yüksek seviyelere doğru ilerlerken, “Bitcoin satın al” Google aramaları toparlanmaya başladı ve son zamanlarda Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bununla birlikte, Google aramaları Aralık 2017’de kaydedilen ATH’den hala çok uzakta.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu