Nedir? Nasıl? Neden?

Kriz nedeniyle çalışan azaltan borsalara Bybit’te eklendi

Sponsorlu İçerik

Singapur merkezli kripto para borsası Bybit, küresel gerileme ve kripto çöküşü sebebiyle çalışan azaltmaya giden en son borsa oldu. Bybit CEO’su Zhou, çalışanlara bu haftadan itibaren işten çıkarma yapmayı düşündüğünü açıklayan bir mektup yayınladı.

Kripto piyasasındaki ayı dönemi ve dünya üzerindeki küresel kriz devam ederken bazı önemli şirketler çalışan azaltma politikasını benimseyeme başladı. Bugün Bybit CEO’su Ben Zhou, çalışanlarına, borsanın bu haftadan itibaren işten çıkarmaları düşündüğünü açıklayan dahili bir mektup yayınladı.

Haber, kripto muhabiri olarak bilinen Colin Wu tarafından iç kaynaklara atıfta bulunularak verildi. Wu’ya göre, işten çıkarmalar işgücünün yaklaşık %30’unu oluşturabilir. Firmanın yaklaşık olarak 2 bin 500 çalışana sahip olduğu biliniyor.

Coinbase geçen hafta iş gücünün yaklaşık %18’ini 1.100 çalışanını işten çıkaracağını açıklarken, kripto kredi platformu BlockFi, çalışan sayısını %20 oranında azaltacağını söyledi. Crypto.com ise, yaklaşık 260 çalışanının %5’ini azaltacağını kaydetti.

Bir Bybit sözcüsü tarafından yapılan açıklamada şöyle konuştu:

“Örtüşen işlevleri kaldırmanın ve verimliliğimizi artırmak için daha küçük ama daha çevik ekipler oluşturmanın bir yolunu araştırıyoruz. Bu haftadan itibaren, odaklanmış ve çevik kalmamızı sağlamak için bazı işlevler ve roller gözden geçirilecek.”

“Bybit çok hızlı büyüdü”

Wu tarafından açıklanan Zhou’nun mektubunda, Bybit CEO’su, borsanın son iki yılda katlanarak büyümesine rağmen, işinin benzer bir ölçekte büyümediğini söylüyor.

Zhou, “Organizasyon boyutumuz katlanarak büyüdü, ancak genel iş büyümesi aynı şekilde büyümedi” dedi.

Mektupta borsanın iç verimsizliklerden kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya olduğu bildirildi. Borsa, kesinti pozisyonlarıyla sonuçlanması muhtemel olan dahili fonksiyonların düzenlenmesini gözden geçirmeyi planlıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu