Nedir? Nasıl? Neden?

Küresel Kripto Benimseme Endeksinde Türkiye ilk 20’de

Sponsorlu İçerik

Blockchain analiz şirketi Chainalysis, “2022 Küresel Kripto Benimseme Endeksi” raporunu yayımladı. Yapılan araştırmada, düşük ve orta gelirli ülkeler, kripto paraların kazandığı yayınlık konuları ele alınırken Türkiye 12. sırada yer alıyor.

Kripto para piyasasında son birkaç aydır görülen ayı hakimiyeti nedeniyle kripto varlıkların küresel çapta yayınlık kazanması yavaşlamış görünüyor. Gelişmekte olan pazarlar, kripto benimsenmesi konusunda önemli kilometre taşları elde ederken, Chainalysis tarafından yayınlanan “2022 Küresel Kripto Benimseme Endeksi” konuyla ilgili detaylı bir araştırma ortaya koyuyor. Küresel çapta milyonlarca kripto işleminin, web trafiğinin ve diğer zincir ölçümlerinin incelendiği raporda, kripto benimsemesinde hangi ülkelerin ön plana çıktıkları belirlendi.

Kripto para hizmetleri ile ilgili kapsamlı ve sert yasaklar uygulayan Çin, kripto varlıkları benimseme açısından ilk on ülke arasında yer alıyor.

Vietnam ilk sırada zirvedeki yerini koruyor

Geçen yıl yayınlanan endekste 13. sırada yer alan Çin’in 10.sıraya çıkması kadar, Vietnam’ın 1 endeks puanı ile zirvedeki yerini sağlamlaştırması dikkat çekti. Filipinler 0.753 puanla ikinci sırada yer alırken, Ukrayna 0,694 puanla üçüncü sıraya yerleşti. Dördüncü sırada ise 0,663 puanla Hindisten yer aldı. ABD 0.653 endeks puanıyla beşinci sırada yer aldı.

Chainalysis raporda, kripto varlıkların yaygınlık kazanmasının ayı piyasasından dolayı yavaşladığını fakat yaygınlık seviyelerinin 2020 boğa piyasası öncesi dönemden çok daha yüksek olduğunu kaydetti. 

Türkiye 12. sırada

Bir diğer yandan Türkiye, 0.519 endeks puanı alarak 12. sıraya yerleşti. 13. sırada Nijerya yer alırken, 14. sırada Arjantin bulunuyor.

İlk 20 ülke sıralaması şöyle:

  1. Vietnam
  2. Filipinler
  3. Ukrayna
  4. Hindistan
  5. ABD
  6. Pakistan
  7. Brezilya
  8. Tayland
  9. Rusya
  10. Çin
  11. Nijerya
  12. Türkiye
  13. Arjantin
  14. Fas
  15. Kolombiya
  16. Nepal
  17. İngiltere
  18. Ekvador
  19. Kenya
  20. Endonezya
Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu