Nedir? Nasıl? Neden?

Ledger ürettiği banka kartını piyasaya sürüyor

Sponsorlu İçerik

Donanım cüzdanı üreticisi Ledger, banka kartını piyasaya sürüyor. Temel donanım cüzdanı üreten şirket, projesini 2022 yılında kullanıma sunmayı planlıyor.

Kripto donanım üreticisi Ledger, 9 Aralık günü, kullanıcıların kripto paraları doğrudan harcamalarına olanak tanıyan yada nakit alımlar için teminat olarak kullanmalarına izin veren banka kartını piyasaya sürdüğünü açıkladı. Yeni banka kartı 2022 yılının başlarında kullanıma sunulacak.

Ledger, kendisini cihaz üreticisinden yazılım uygulaması Ledger Live etrafında dönen bir kripto platformuna dönüştürme çabasında. Çoğu kripto para sahibi varlıklarını cüzdanlarında saklarken, Ledger ve rakibi Trezor gibi şirketler, internet bağlantıları olmadığı için bazı yatırımcıların daha güvenli gördüğü fiziksel cihazlar üretiyor. Ledger’ın CEO’su Pascal Gauthier yaptığı röportajda, şirketin çok çeşitli uygulamalarla etkileşime girebilen geliştirici bir platforma dönüştüğünü belirtti.

Gauthier sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İphone Web2 için bir platform olduğu gibi, Ledger web 3 içindir.”

Çok yönlü bir banka kartı olacak

Ledger, platformuna bazı uygulamaları ekledi. Bu uygulamalar arasında DeFi (merkeziyetsiz finans) cüzdanları, MetaMask (kripto para cüzdanı) Coinbase Wallet (dijital para alma, gönderme, harcama sistemi) gibi isimler yer alıyor. Banka kartında, kullanıcılar cihazlarına kablo veya Bluetooth üzerinden bağlanan Ledger Live platformu ile para aktarımı yapabilecek.

Kart, Crypto Life (CL) markalı olarak işlemleri gerçekleştirmek için Visa ağına ihtiyaç duyar. Ledger, kripto teminatlarına dayalı nakit limiti oluşturmayı tercih etmedikçe, yatırımcıların herhangi bir satın alma işlemi için ödeme yapması kullanıcının kriptosunu fiat’a dönüştürecektir.

Şirket, kredi limiti oranlarının yüzde 0’a kadar düşük olacağını ve kredi teklifinin belirli bölgelerde sınırlı olacağını kaydetti. Bu uygulamanın kripto kredilerinin sert çizgi aldığı ABD’de muhtemelen kullanılmayacağı düşünülüyor. Kart sahipleri ayrıca maaş çeklerinin bir kısmını yada tamamını banka hesaplarına geçirerek, Bitcoin yada diğer kripto birimlerine dönüştürülmesini ayarlayabilecekler. Ledger, ücret yapısı ile ilgili bilgi vermese de, Gauthier, maliyetlerin bu tür diğer tekliflere benzer olacağını söyledi.

Banka kartını piyasaya süren Ledger, Coinbase‘e ve geleneksel bankacılık hizmetlerinde hızla genişleyen diğer kripto şirketlerine katılıyor. Gauthier, banka kartının büyük olasılıkla önce İngiltere’de, ardından ABD, Fransa ve Almanya’da kullanıma sunulacağını söyledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu