Nedir? Nasıl? Neden?

Libra Birliği’nin yeni CEO’su belli oldu

Sponsorlu İçerik

HSBC‘nin baş hukuk direktörü olarak görev yapan Stuart Levey, Libra Birliği‘nin CEO‘su seçildi.

Libra Birliği tarafından yapılan açıklama:

“İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu, FINMA’nın düzenleyici denetimi altında son zamanlarda bir ödeme sistemi lisansı başlatılmasıyla, Stuart Levey’in liderliğinde, yenilikçilik, uyum ve rekabet vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olacak.”

Levey daha önce ABD Hazine Bakanlığı’da Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşar olarak görev yapmıştı. Temmuz 2004 ile Mart 2011 arasında bu görevde bulundu. Daha önce ABD Adalet Bakanlığı’nda çalıştı.

Stuart Levey:

“Küresel ödemeleri dönüştürmek ve teknolojinin gücünü kullanmak için cesur bir yol çizdiği için Libra Birliğine katılmaktan onur duyuyorum. Teknoloji bize, bireylerin ve işletmelerin para göndermesini ve almasını kolaylaştırma ve finansal sistemin kenarlarında kalan bir milyardan fazla insanı yasadışı tespit etmek ve caydırmak için sağlam kontrollere sahip hale getirme fırsatı sunuyor. Bu vizyonu gerçekleştirmek için hükümetler, düzenleyiciler ve tüm paydaşlarımızla yakın çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu