Nedir? Nasıl? Neden?

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Binance CEO’su ile görüştü

Sponsorlu İçerik

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ile video konferans aracılığıyla görüştü. Yapılan görüşmede kripto varlıklar blockchain ekosistemi hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana ülkemiz kripto para birimleri konusunda düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Konuyla ilgili çeşitli görüşmeler devam ederken, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun video konferans görüşmesi gündeme bomba gibi düştü. Toplantı sırasında ikilinin, blockchain ekosistemi ve kripto para birimleri hakkında görüş paylaşımı yaptığı kaydedildi. Toplantı, dünya çapındaki birkaç kripto şirketinin yasal inceleme ve artan düzenleyici baskısı ile karşı karşıya olduğu bu dönemde büyük önem taşıyor.

Bakan Nebati, görüşmeye dair bir görüntüyü Twitter hesabı üzerinden paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Binance’in kurucusu Bay Changpeng Zhao ile sanal bir toplantı yaptık. Bay CZ ve ben blok zinciri ekosistemi ve kripto varlıkları hakkında tartıştık.”

Türkiye Binance için anahtar mı?

 Yetkililer, kripto para birimleri için bir düzenleyici strateji geliştirirken, bakan Nebati bu konuda yeni bir girişim başlattı. Ayrıca bilindiği üzere Türkiye geniş kullanıcı tabanlı ile Binance borsası için geniş bir pazar demek.

 SimilarWeb’e göre Türkiye, geçtiğimiz ay Binance’e en yüksek trafiği gönderen lider ülke oldu. Binance için %6,37 trafik payı ile Türkiye, Rusya’nın gerisinde yer alıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu