Nedir? Nasıl? Neden?

Mark Zuckerberg: Hindistan metaverse’de önemli rol oynayacak

Sponsorlu İçerik

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, metaverse evreninde Hindistan’ın önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Kripto dünyasındaki tüm çılgınlıklar, kripto para birimlerini içermiyor. Aynı zamanda blockchain ağına bağlı olarak web3 teknolojileri tarafından desteklenen NFT ve metaverse evreninin etrafında dönüyor. The Sandbox (SAND) ve Decentraland (MANA) gibi önde gelen metaverse liderlerinin yanı sıra, Meta gibi büyük teknoloji devleri kendi metaverselerini geliştirmeye karar verdiler.

Sosyal medya devi olan teknoloji şirketi, kısa bir süre önce bu alanda kendisini göstermek için Meta olarak yeniden markalaşmıştı. Şirket sanal dünya için hem donanım hem de yazılım geliştiriyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde Hindistan’da şirketin gelecek planları etrafında konuşulan etkinliğe katıldı. Hindistan’ın metaverse’de önemli bir rol oynayacağını belirtti. Hindistan kripto paralarla ilgili katı tavrından taviz vermiyorken metaverse evrenine nasıl ev sahipliği yapacağı merak ediliyor. Bilindiği üzere Hindistan hükümeti kripto paralarla ilgili yaptırımlar uygulayacağını fakat teknolojik gelişmeler konusunda yeni atılımları hep destekleyeceğini belirtmişti.

Mark Zuckerberg konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu yaratıcıların ve geliştiricilerin nereden geleceği ve meta veri tabanının temelini oluşturacakları açısından gelecek neslin nasıl görüneceğini düşünüyoruz. Bence Hindistan bunun büyük bir parçası olacak.”

CEO Zuckerberg’in yorumları, Asya’da bu tür ilk bağımsız ofis olduğunu söylenen Hindistan’da, yeni bir ofis açmasının hemen ardından geldi. Önümüzdeki üç yıl içinde, organizasyon küçük işletme ve girişimcinin yanı sıra 250.000 kişiye eğitim vermeyi planlıyor.

Zuckerberg ayrıca Hint oyun endüstrisini överek son bir kaç yılda hızla dönüştüğünü söyledi. Meta CEO’su, Hindistan oyun endüstrisinin gelişimini, platformun P2 NFT oyununun trend olduğu metaverse için yetenek havuzunu büyütmesine yardımcı olabileceğine inanıyor. Meta, Hindistan’ı web3 teknolojisinin çağında temel katkı sağlayan tek teknoloji devi değil. Son birkaç yılda birçok tanınmış risk sermayesi şirketi ve kripto platformu devi, Coinbase veya a16z (risk sermayesi), Hindistan’ın kripto para şirketlerine yatırım yaptı. Hindistan’ın geliştiricileri ve insan kaynakları havuzu tüm dünyada biliniyor. Doğru düzlemlerle ülke yakın gelecekte bir hesap gücü haline gelme konusunda büyük bir potansiyele sahip.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu