Nedir? Nasıl? Neden?

Marshall Adaları’nın Tokeni Algorand Üzerine Kurulacak!

Sponsorlu İçerik

Marshall Adaları‘nın ulusal dijital para birimi olan Marshallese Sovereign (SOV), Algorand Blockchain‘i kullanılarak oluşturulacak.

Algorand yaptığı açıklamada, SOV girişimine atanan SFB Technologies‘in hız, ölçeklenebilirlik ve güvenlik için kendi Blockchain projesini seçtiğini söyledi.

SFB Technologies’in kurucu ortağı ve CTO’su Jim Wagner:

”Algorand protokolü, dijital para biriminin ölçeklenebilir ve güvenli bir platform üzerine inşa edilmesini sağlayan küresel düzeyde SOV’yi yayınlamak, yönetmek ve dağıtmak için gerekli işlevselliğe sahip.”

Marshall Adaları, başlangıçta dijital para birimini yasal hale getirmek için 2018 yılının Şubat ayında bir yasa çıkardı ve SOV oluşturma planlarını açıkladı. Ada ülkesi, resmi para birimi olan ABD dolarına bağımlılığını SOV ile azaltmayı hedefliyor.

Ancak girişim, Uluslararası Para Fonu‘ndan (IMF) tepki aldı. Eylül 2018’de IMF, Marshall Adaları‘nın dijital para birimi planları hakkında 58 sayfalık bir rapor yayınlayarak, ikinci yasal ihale olarak düzenlenmesinin makroekonomik ve finansal bütünlük risklerini artıracağını ve son ABD doları temsilciliğini kaybetme riskini artıracağını söyledi.

IMF, ada ülkesinin dijital para biriminin verilmesini ciddi bir şekilde yeniden gözden geçirmesi gerektiğini bildirdi.

Ancak Marshall Adaları, IMF‘nin endişelerine rağmen SOV projesiyle ilerlemiş görünüyor.

SOV Geliştirme Vakfı, web sitesinde yer alan bilgilere göre, başlangıçta 24 milyon SOV yaratmayı planlıyor ve bunların % 40‘ı satışa sunulacak.

”Her yıl, SOV arzı sadece % 4 artacak. Bu oran uzun vadeli sürdürülebilirliği desteklemek için seçildi ve SOV Blockchain tarafından algoritmik olarak sabitlendi. Bu nedenle temel tedarik manipüle edilemez. SOV, bir token ön satış yoluyla tanıtılacak. Gelecekteki SOV’a ilişkin haklar, yakında başlayacak ve 18 yıl sürecek.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu