Nedir? Nasıl? Neden?

MASAK, Binance’a üst limitten 8 milyon liralık ceza kesti

Sponsorlu İçerik

Mali Suçları Araştırma Kurulu yaptığı denetimde (Binance) BN Teknoloji Şirketi‘ne en üst limit olan 8 milyon liralık ceza verdi.

Dünyanın en büyük ve en popüler olan kripto para borsası Binance’ın Türkiye temsili olan BN Teknoloji A.Ş’ye, MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) 8 milyon liralık ceza kestiği kaydedildi. Edinilen bilgilere göre bu kesilen ilk ceza olma özelliği taşıyor. MASAK tarafından yürütülen incelemelerde tespit edilen ihlallerle ilgili olarak ceza yazıldı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yaptığı yükümlülük denetiminde Binance kripto borsasına en üst limit olan 8 milyon liralık para cezası verildi. Bu, Türkiye’de ilk cezai müeyyide olma özelliği taşıyor. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, suç gelirlerinin aklanması ve terör örgütlerine finansmanın önlenmesine dair tedbirlerden yükümlü tutuldu. 1 Mayıs tarihinde Resmi Gazete‘de yayımlanan yönetmelikle kripto varlık hizmet sağlayıcılarının MASAK yükümlülükleri arasına eklendiği bildirilmişti.

MASAK, 4 Mayıs tarihinde resmi internet sitesinden kripto hizmet sağlayıcılarına ilişkin bir rehber yayınlayarak çalışmalarına başladı. Rehberde yer alan ilk ve ana madde, platformların müşterilerin kimliğini açık olarak sunması gerektiğiydi. Kısacası, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının tabi oldukları yükümlükler; şüpheli işlem bildirimi, bilgi ve belge verme, devamlı bilgi verme, muhafaza ve ibraz olarak belirlendi.

Rehberin devamındaki diğer maddeler şunları içeriyor:

Kripto varlık platformları müşterileri ile bilgi vermekle yükümlü olacak ve bu yükümlülük yerine getirilmediği takdirde 4 milyon TL’ye kadar para cezası verilecek. Şüpheli işlemler en geç 10 gün içinde MASAK’a bildirilecek ve tutar gözetmeksizin toplamı 75 bin TL’yi aşan her işlemde kimlik tespiti yapacak.

Konuyla ilgili olarak Binance henüz bir açıklama yapmadı. Yeni gelişmelerin takipçisi olacağız.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu