Nedir? Nasıl? Neden?

Merkez Bankaları Dijital Paralar İçin Bir Araya Gelecek

Sponsorlu İçerik

Yapılan açıklamaya göre, Japonya Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası dahil olmak üzere altı büyük merkez bankası, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) geleceği ilgili konuları görüşmek üzere Nisan ayı ortasında toplanacak.

Kaynaklar, İngiltere, Kanada, Japonya, İsveç ve İsviçre‘deki ECB valileri ve merkez bankalarının dijital para birimlerinin gelecekteki olası girişimleri ve para birimleri arası uzlaşma ve siber saldırılara karşı savunma gibi potansiyel zorluklar hakkında ortak araştırma yürütmeyi tartışacaklarını belirtti.

Merkez bankacıları, Uluslararası Para Fonu konferansında Washington’da bir araya gelecek ve muhtemelen yılın ilerleyen aylarında tartışmalarıyla ilgili bir rapor yayınlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Facebook‘un Libra kripto para birimini sunma planı merkez bankalarını dijital para birimleriyle ilgili araştırmaları hızlandırmaya teşvik etti.

ABD Federal Rezerv kurulu üyesi Lael Brainard Çarşamba günü yaptığı açıklamada, dijital para birimleri ve finansal sistemlerin istikrarına yönelik potansiyel tehditler ile ilgili düzenleyici konularda aktif kamu-özel sektör tartışmalarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Lael Brainard Kaliforniya’daki bir sempozyumda yaptığı konuşmada:

“Doların önemli rolü göz önüne alındığında, CBDC (merkez bankası dijital para birimi) ile ilgili araştırma ve politika geliştirme sınırında kalmamız önemli.”

Çin zaten dijital yuan ihraç etmeye doğru ilerliyor. Ülkenin merkez bankası olan Çin Halk Bankası, Ocak ayındaki çalışma konferansından yaptığı açıklamada, devlet destekli bir dijital para biriminin geliştirilmesinin “sorunsuz” ilerlediğini dile getirdi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu