Nedir? Nasıl? Neden?

Meta, 8 ticari marka için patent başvurusunda bulundu

Sponsorlu İçerik

Birden fazla rapora göre, Meta (eski adıyla Facebook) yakında bir kripto borsası açabilir. Firmanın en son başvurusu, sekiz ticari marka için başvuruları içeriyor ve kripto değişimi, blockchain yazılımı ve bir kripto ticaret platformu için başvuruları içeriyor.

NFT konusunda uzmanlaşmış ünlü bir ticari marka avukatı olan Mike Kondoudis, bugün başvurular hakkında tweet attı. Ayrıca, “dosyaların şirketin amaçlanan yönünü yansıttığını” açıkladı. Meta, sanal ekonomiye hükmetmek için yoğun planlar yapıyor.

Metaverse’in popülaritesi artmaya devam ederken, NFT gayrimenkulünün bu yıl 1 milyar doları aşma potansiyeli var. Ancak hükümetler artık tamamen dijital varlık alanı üzerinde daha sıkı bir düzenleyici politika geliştirmeye odaklanmış durumda. Hükümetlerin çabalarından bağımsız olarak, sosyal medya, metaverse alanında varlık ticareti yapmanın ana yolu olmaya devam edecek.

Dolayısıyla, NFT’leri kendi sosyal pazarına entegre etmeye çalıştığı için Meta’nın bu yöndeki adımı açık. Tek küçük sorun, NFT’lerin finansal varlık olarak kabul edilecekleri için ABD yasaları kapsamında finansal ticaret yasalarına tabi olacağıdır.

Bu nedenle, Meta ekibi NFT ticaretini platforma entegre ettiğinden, Meta ekibinin Facebook platformunun bu yasalara aykırı olmadığından emin olması gerekiyor. Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg’in kısa süre önce Instagram’da NFT entegrasyonunun yakında gerçekleşeceğini açıkladığını hatırlarsınız. Dolayısıyla Meta bu hamleyi uzun zamandır planlıyor. Bununla birlikte, bu tür bir entegrasyonu yasal olarak gerçeğe dönüştürmek için tek gereklilik ticari marka oluşturma olmadığından, Meta bunu gerçeğe dönüştürmek için diğer engelleri aşmaya hazır olmalı.

Ticari marka başvuruları, Meta’nın kripto takas platformunu başlatmayı planladığını doğrulamasa veya reddetmese de, ekip muhtemelen bunu planlıyor. Meta’nın, misyon beyanlarında açıkladıkları ve ifade ettikleri gibi, metaverse evreninde lider olmak istemedikleri bir şey değil.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu