Nedir? Nasıl? Neden?

Meta kripto reklam ağını genişletecek

Sponsorlu İçerik

Sosyal medya platformu Facebook, isim değişikliğine giderek Meta adını almıştı. Meta şirketi, genişletilmiş uygunluk koşulları nedeniyle Facebook ve Instagram‘da çok daha fazla kripto ve blok zinciri reklamına izin vereceğini duyurdu.

Sosyal medya ve Metaverse pazarı Meta, Facebook’ta kripto para birimi reklamları yayınlamak için uygunluk şartlarını genişleterek şirketlere dijital varlık ürünleri tekliflerini pazarlamak için daha fazla alan sağladı. Meta yaptığı açıklamada, hız kaybetmeden geçerli olmak kaydıyla sadece 3 olan reklam verenlerden 27 düzenleyici lisans tanıyacağını belirtti. Kripto para birimi reklamları yayınlamak için birçok başvurunun kabul edileceği anlamına geliyor. Söz konusu değişiklikler, Facebook’un ‘Kripto Para Birimi Ürünleri ve Hizmetleri’ başlıklı güncellenmiş reklamcılık politikasının 10. bölümünde yansıtılmaktadır.

Kripto para şirketlerine yazılı izin verilecek

Güncellemeden önce, platform az sayıda düzenleyici lisans tanıdığından, yalnızca kripto şirketlerine ayrılan kısım Facebook’ta reklam verebiliyordu. Güncellenen politikaya göre, Kripto Borsaları ve Ticaret Platformları, Kripto Para Ödünç Verme ve Alma Hizmetleri, Kripto Para Cüzdanı, Kripto Madenciliği Altyapısı artık Facebook’ta reklam yayınlamak için yazılı izin alabilir.

Blok zinciri teknolojisi, kripto haberleri, eğitim, ödeme yöntemleri ve ticari mallarla ilgili ürün ve hizmetlerin önceden yazılı izin alınmadan reklamı yapılabilir. Bir Meta sözcüsü, değişikliklerin Instagram’ı da etkilediğini doğruladı.

Meta, güncellenen politikanın kripto endüstrisinin olgunlaşmasını ve artan düzenlemelerini açıkladı:

“Yıllar boyunca kripto para birimi ortamı olgunlaştı ve istikrar kazandı. Hükümet düzenlemelerinde bir artış yaşandı, bu durum sektör için daha net sorumluluklar ve beklentiler belirlemeye yardımcı oldu. İlerleyen süreçte uygunluğu doğrulamak için çeşitli sinyalleri kullanmaktan vazgeçip bunun yerine 27 lisanstan birini talep edeceğiz.”

Facebook, geleneksel sosyal medyanın ötesinde büyüyen hedeflerini yansıtmak için ekim ayında Meta olarak yeniden markalaştı. Meta, dijital sosyal medyayı dünya ile birleştiren bir metaverse inşa etmeyi amaçlıyor. Facebook başlangıçta, “aldatıcı tanıtım uygulamaları” olarak adlandırılan endişeler sebebiyle Ocak 2018’de kripto para birimi ve reklamlarını yasaklamıştı. Yaklaşık 6 ay sonra şirket, kripto para reklamlarına yönelik genel yasağı tersine çevirerek, ürün ve hizmet listesi oluşturdu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu