Nedir? Nasıl? Neden?

Metaplanet, DeFi cüzdanı Argent’e 40 milyon dolarlık yatırım yaptı

Sponsorlu İçerik

DeFi cüzdan uygulaması Argent yeni aldığı yatırım ile B Serisi finansmanına 40 milyon dolar topladı.

İngiltere merkezli cüzdan uygulaması Argent, son yükselişini yeni bir yatırım alarak taçlandırdı. Argent, yaptığı son finansman turunda 40 milyon dolar toplamayı başardı. Skype kurucusu Jaan Tallin‘in yatırım şirketi Metaplanet‘in Argent’e 40 milyon dolarlık fon sağladığı kaydedildi. Metaplanet’in en büyük yatırımının şirkete yaptığı açıklanırken, diğer raundaki şirketlerin Paradigm, Index Ventures, Creandum, Jump Crypto ve oyun geliştirici şirket Animoca Brands olduğu biliniyor.

Fon, web3, NFT-oyun geliştirmede kullanılacak

Argent Kurucu Ortağı Itamar Lesuisse, yapılan yatırımla ilgili konuştu. Lesuisse, uygulamanın sadece finans odaklı göründüğünü fakat şirketim NFT ve NFT-oyun alanında da ilerlemek istediğini açıkladı:

“Argent hala finans odaklı bir duruş sergiliyor. Ayrıca NFT’lerde ve alt kümelerinde büyük bir rol oynamak istiyoruz. NFT oyunlarında ve sanal gayrimenkulde… Oyun içerisinde geniş kitlelerin kullandığı bir cüzdan olmayı hedefliyoruz. Yatırımın Web3, Defi, NFT ve oyun sektörüne harcanacağını söyleyebilirim”

Argent, Meksika kapılarını aralıyor

DeFi cüzdan uygulaması Argent’in, yatırım fonunun bir kısmını kripto para birimlerinin benimsenmesinin giderek arttığı Latin Amerika’da harcayacağı söyleniyor. Bu durumda şirketin Meksika kapılarını araladığı edindiğimiz bilgiler arasında. Argent CEO’su Lesuisse, ülkede kurulacak yeni ekip için de finansman ayırdığını belirtti. Söz konusu yatırım planında sadece katman 2 protokolleri ile ilgilenen bir ekip oluşturulacak.

Bilindiği üzere Argent, DeFi’de işlem ücretlerinin maliyetini azaltmak için mart ayında Ethereum odaklı bir ölçeklendirme çözümü olan zkSync üzerine kurulu kripto para cüzdanının yeni ve gelişmiş bir versiyonunu resmi olarak piyasaya sürmüştü.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu