Nedir? Nasıl? Neden?

Meta’ya dolandırıcı kripto reklamları iddiasıyla dava açıldı

Sponsorlu İçerik

Avusturalya Rekabet ve Tüketici Komisyonu, Facebook ve Instagram’ın kripto anlaşmalarını bilinmeyen kaynaklara dayandığını sahte makalelerle bağlantı kurduğu iddiası ile Meta’ya dava açtı.

Avusturalya Rekabet ve Tüketici Komisyonu bugün yayınladığı açıklamada, Avusturalyalı tanınmış kişilerin yer aldığı dolandırıcı nitelikteki kripto para reklamlarını yayınlayarak yanıltıcı davranışlarda bulunduğunu söyledi. Açıklamaya ek olarak dolandırıcılık reklamlarına yer hazırladığı sebebiyle Meta Platforms ve Meta Platforms Ireland‘a dava açtı.

ACCC, kripto para birimine veya para kazanma planlarına yatırımı teşvik eden reklamlarına yönelik uyarıda bulunuyor. Kurum, Facebook kullanıcılarını, reklamı yapılan ürünün tanınmış kişilerle ilişkili olduğu ve inanma yönlendirme gibi durumların yaşanmasının yüksek ihtimalde olduğunu kaydetti. Daha öncesinden söz konusu reklamlarda iş insanı Dick Smith ve TV sunucusu David’in oynadığı biliniyor. Planlar aslında dolandırıcılık olduğu söylense de reklamlarda yer alan kişiler bu düşünceyi hiçbir zaman onaylamadı.

Sahte bağlantılar içeren reklamlar

Söz konusu reklamlar, Facebook kullanıcılarını bir kripto para birimi veya para kazanma şemasını onaylayan ve yayılmasını sağlayan nitelikte. Kamuya açık olarak söylenen bilgiler sahte medya makalesine yönlendiren bağlantıları içeriyordu. Kullanıcılar kayıt olmaya davet edildiğinde ise plana para yatırmaları için telefonla ikna edilme görüşmeleri dahil ediliyordu.

ACCC Başkanı Rod Sims, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Olayın özü, Meta’nın platformunda yayınladığı bu reklamlardan sorumlu olmasıdır. Reklamcıların, Facebook algoritmalarını kullanarak bir reklamdaki bağlantıya tıklama olasılığı en yüksek olan kullanıcıları reklamın açılış sayfasını ziyaret etmelerini sağlamak, Meta’nın işinin önemli bir parçasıdır. Reklamlardan gelen açılış sayfalarına yapılan bu ziyaretler, Facebook için önemli bir gelir sağlıyor.”

Kurum, Meta’yı ünlülerin benzer yanlış, yanıltıcı veya aldatıcı reklamları bildirdikten sonra sahte reklamların yayınlanmasını engelleyememekle suçladı. ACCC, belirtilmemiş beyanlar, ihtiyati tedbirler, cezalar, masraflar ve diğer emirler istiyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu