Nedir? Nasıl? Neden?

Michael Saylor, marj çağrısı iddialarını yalanladı

Sponsorlu İçerik

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin fiyat düşüşü nedeniyle şirketinin bir marj çağrısı ile karşı karşıya olduğuna dair iddiaları reddetti.

ABD merkezli yazılım firması MicroStrategy CEO’su Micheal Saylor, şirketin bitcoin kredisinde potansiyel olarak marj çağrısı ile karşı karşıya kaldığına dair spekülasyonları yalanladı. BTC savunucusu olarak tanınan Saylor, kredi-değer (LTV) oranı %50’nin altında kaldığı sürece böyle bir senaryonun gerçekleşmeyeceğini açıkladı. MicroStrategy CEO’su Twitter hesabından, şirketin bilançosunun aşırı oynaklığı atlatacak şekilde yapılandırıldığını tweet’ledi.

MicroStrategy şirketi, BTC alımlarını finanse etmek için kripto odaklı banka olan Silvergate Capital’den 205 milyon dolarlık bir kredi almıştı. O zamanlar Saylor, şirketinin bankayla yaptığı anlaşmanın ardından amiral gemisi kripto para birimini “verimli bir teminata” dönüştürmeyi başardığını iddia etmişti. MicroStrategy’nin kasasında bugünün fiyatlarıyla yaklaşık 2,8 milyar dolar değerinde 129.218 Bitcoin olduğu kaydedildi. Virginia merkezli Tysons şirketi, başarısız Bitcoin bahsinde yaklaşık 1 milyar dolar kaybetti.

Phong Le, marj çağrısına karşı uyarmıştı

Geçtiğimiz Mayıs ayında MicroStrategy Başkanı Phong Le, Bitcoin fiyatı 21.000 doların altına düşerse şirketin bir marj çağrısı ile karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarmıştı. Amiral kripto para birimi erken saatlerde Bitstamp borsasında 20,816 dolara kadar düştü.

Şirket, Ağustos 2020’de birinci rezerv varlığı olarak Bitcoin’i benimsemişti. MicroStrategy BTC büyük bir ralli başlatmadan sadece aylar önce büyük Bitcoin bahsini duyurdu. Saylor, dot-com balonunun zirvesinde 6 milyar doları kaybettikten sonra kariyerini zirveye taşımayı başardı ve kripto para birimi topluluğu içindeki en etkili seslerden biri haline geldi.

MicroStrategy hisseleri, Mart 2000’den ve geçen Şubat’tan bu yana ilk kez 1.000 doları aştı. Ancak, ralli sürdürülebilir değildi ve şirketin hissesi yakın zamanda Bitcoin’e dayalı tüm kazançlarını sildi.  

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu