Nedir? Nasıl? Neden?

Microstrategy, Bitcoin’den 712 milyon dolar zarar etti

Sponsorlu İçerik

Microstrategy’nin Bitcoin (BTC) varlıkları, Bitcoin’in 24 bin dolara kadar gerilemesi nedeniyle anlık olarak 712 milyon dolar zararda.

Bitcoin hayranı Michael Saylor’un yönettiği şirket henüz aldığı Bitcoin’lerinden hiçbirini satmadı, ancak BTC fiyatı 21 bin dolara düşerse bir margin call ile karşı karşıya kalabilir.

MicroStrategy’nin CFO’su Phone Le, daha önce şirketin krediye daha fazla teminat koyması veya bir margin call ile karşılaşırsa bitcoin varlıklarının bir kısmını satması gerektiğini belirtmişti.

Microstrategy’in zararı büyümeye devam ediyor

MicroStrategy yaklaşık 3.97 milyar dolar değerinde, ortalama 30.700 dolar fiyatla 129.218 BTC’ye sahip. Ancak Bitcoin (BTC) fiyatı bugün 25 bin doların altına düştükten sonra bu değer 3,25 milyar dolara geriledi.

Genel kanıya göre Bitcoin’in 21 bin dolara düşme şansı oldukça yüksek. Artan enflasyon ve faiz baskısı artarken genelindeki satışlar, BTC fiyatının düşmesine neden oluyor.

MicroStrategy, Bitcoin satın almak için milyarlarca dolarlık kredi aldı. Son zamanlarda şirket, daha fazla Bitcoin satın almak için Silvergate Bank ile 205 milyon dolarlık bitcoin teminatlı kredi aldı. BTC fiyatı 21 bin dolara kaar gelirse şirket çok sıkıntılı bir durumda kalacak.

Firmanın hisse senedi fiyatı sene başından beri %64 düştü ve şu anda 203.36$’da işlem görüyor.

Bununla birlikte, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in geleceği hakkında olumlu düşünmeye ve Bitcoin’i değer saklama ve enflasyon riskinden korunma için övmeye devam ediyor. Saylor’un Bitcoin varlıklarını satmaya niyeti yok.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu