Nedir? Nasıl? Neden?

Milyarder yatırımcı Cuban, kripto çöküşünü değerlendirdi

Sponsorlu İçerik

Amerikalı dolar milyarderi Mark Cuban, kripto para piyasasındaki çöküşün devam ettiğini ve çoğu finansal piyasa için hala çok zor zamanlar olduğunu kabul etti. Cuban’ın açıklamalarında, 20.yüzyılın en başarılı iş insanları arasında gösterilen Warren Buffet’in sözlerine yer ver vermesi dikkat çekti.

Milyarder kripto yatırımcısı Mark Cuban, çoğu finansal piyasa için zor zamanların devam ettiğini kabul etti. 63 yaşındaki yatırımcı dün Fortune dergisi ile yaptığı bir röportajda olumsuz piyasa koşullarına rağmen kripto piyasasının gerilemesinden yenilikçi fırsatların doğabileceğini söyledi. Cuban ayrıca, Bir hisse senedi, kripto veya bir ayı piyasası sırasında piyasaya çıkan herhangi bir şirket her zaman bir pazar bulacak ve başarılı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ünlü yatırımcı “Ucuz ve kolay parayla ayakta kalan ve gelecek potansiyeli olmayan hisse senedi ve kripto şirketleri yok olacak” ifadelerini kullanarak, Warren Buffett’in daha önce kullandığı şu sözlere değindi:

“Sular çekildiğinde, donmadan denize kimin girdiğini görürsünüz.”

NBA takımı olan Dallas Mavericks’in sahibi Cuban, son dönemlerde kripto varlıkların Nasdaq ile ilişkilendirildiğini düşündüğünü söyledi. Nasdaq 100 ile BTC arasındaki korelasyonun son dönemlerde tüm zamanların en yüksek yaklaşmasıyla birlikte, BTC ve teknoloji hisselerinin son dönemde birlikte hareket ettiği göz ardı edilmedi.

Kendini Ethereum maksimalisti olarak tanımlayan Mark Cuban’ın, hem kripto para birimlerine hem de bazı NFT’lere sahip olduğu ayrıca birkaç blok zinciri teknolojisine yatırım yaptığı biliniyor.

Kripto piyasası son dönemlerde darbe aldı

Kripto para piyasası son birkaç haftadır üst üste darbeler almaya devam etti. Terra ekosistemi çöktükten sonra, algoritmik stabilcoin TerraUSD (UST) ve kripto para birimi Luna (LUNC) neredeyse değersiz hale geldi. Daha bu hafta, en büyük kripto kredi platformlarından biri olan Celsius Network, para çekme işlemlerini durdurdu ve iflasın eşiğinde olan piyasada korkuyu ateşledi.

Kripto kredi platformu Three Arrows Capital, 400 milyon dolarlık bir tasfiyenin ardından iflasla karşı karşıya kaldı. Kripto para piyasasının değeri son günlerde bir trilyon dolara düşerken Bitcoin 20 bin 111 dolara, Ethereum ise 1,23 dolara düştüğü kaydedildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu