Nedir? Nasıl? Neden?

Moskova Menkul Kıymetler Borsası’ndan kripto para hamlesi

Sponsorlu İçerik

Moskova Menkul Kıymetler Borsası (MOEX) kripto para birimlerini listelemeyi sağlayacak yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Moskova Menkul Kıymetler Borsası (MOEX), ülkenin yerel medyasında yer alan bir habere göre, kripto varlıkları listelemeye başlayacak yeni bir yasa üzerinde çalışıyor. Söz konusu varlıkların hem menkul kıymet hem de doğrudan dijital finansal varlıklar olarak sunulacağı kaydedildi.

MOEX denetleme kurulu başkanı Sergei Shvetsov, Perşembe günü yaptığı konuşmada borsanın borsanın dijital varlıkları menkul kıymetler olarak listelemesini sağlayabilecek bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını duyurdu. Şu anda Rusya Merkez Bankası tarafından incelenen tasarıda kripto varlıkların Rus finansal piyasasına iki şekilde gireceği belirtildi. İlki menkul kıymet olarak alınıp satılabilecekler. İkinci seçenek ise dijital finansal varlıklar olarak serbest bırakılacaklar.

Shvetsov konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında ise şu detaylara yer verdi:

Piyasanın kendi seçimini, blok zinciri muhasebesini veya depozito muhasebesini yapmasını istiyoruz ve yasa geçerse, Rus müşteriler temel varlığa ihtiyaç duyduğu anda hesaplarında dijital finansal varlıkları biriktirebilecek. Makbuz yerine blok zincirindeki hesabını kullanacak.

Daha fazla düzenleme ve daha fazla kullanılabilirlik

Haftanın başında, Rusya Maliye Bakanlığı’nın ülkenin Merkez Bankası ile dijital varlıklar konusunda anlaşmaya vardığı bildirmişti. Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev, bu hareketin Rus vatandaşlarının ülke içinde kripto cüzdanları açmaya teşvik etmeyi amaçladığını söyledi.

İthalat ve ihracatta kripto ile ödeme yapılmasına onay veren Rusya, bu hamle ile son zamanlarda uluslararası ticarette dijital varlıkları kullanan ilk ülke olan İran’a katılmasını sağlıyor. Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’yı işgali üzerine uyguladığı yaptırımların baskısı ile ülke, kripto düzenlemesinin karşı karşıya olduğu çıkmazı kırmak için daha fazla teşvik ediliyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu