Nedir? Nasıl? Neden?

Mysten Labs’ın, Discord sunucusu hack’lendi

Sponsorlu İçerik

Hisse kanıtı blok zinciri Sui Blockchain‘in yaratıcısı Mysten Labs‘ın Discord sunucu bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradı. Şirket, kullanıcıları herhangi bir bağlantıya tıklamamaları konusunda uyardı.

Dün yayınlanan bir bildiriye göre, Sui Blockchain‘in yaratıcısı Mysten Labs’ın Discord sunucusu hack’lendi. Mysten Labs Twitter hesabı üzerinden paylaştığı gönderide saldırıyı bildirerek, kullanıcıları uyardı.

“Discord sunucumuz saldırıya uğradı. Lütfen son 8 saat içinde yayınlanan hiçbir bağlantıya tıklamayın. Ekibimiz bu sorunu en kısa sürede çözmek için çalışıyor. Sabrınız için teşekkürler.”

Twitter’da paylaşılan bir ekran görüntüsünde ise bilgisayar korsanlarının sunucunun duyuru kanalında sözde bir airdrop yayınlayarak saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi. Ekran görüntüsünde yer alan bilgileri doğrulayan herhangi bir açıklama yapılmadı. Haberin yazıldığı sırada Mysten Labs herhangi bir güncellenmiş bilgi yada açıklama paylaşmadı.

Saldırı esnasında yaşanan nakit veya kripto para cinsinden kayıpların belirlenmediği kaydedildi.

Mart ayında piyasaya sürülen Sui Blockchain, Mysten Labs’ın açılış ürünü olarak faaliyet gösteriyor. Mysten Labs ise Meta’nın kripto cüzdanı Novi’nin geliştiricisi dört mühendis olan Evan Cheng, Sam Blackshear, Adeniyi Abiodun ve George Danezis tarafından kurulan bir web3 altyapı girişimi. Mühendislerin daha önce Diem blok zinciri ve Move programlama dili üzerinde çalıştıkları biliniyor.

Andreessen Horowitz ve Coinbase Ventures dahil olmak üzere yüksek profilli yatırımcılar şirketi destekliyor. 

Haber güncellenmeye devam ediyor…

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu