Nedir? Nasıl? Neden?

OneCoin Avukatı Mark Scott, Beraatini İstiyor!

Sponsorlu İçerik

OneCoin dolandırıcılığına karışan bir ABD’li Avukat olan Mark Scott, ABD savcıları tarafından kendisine yöneltilen suçlamalardan dolayı ABD mahkemesi tarafından mahkum edildikten sonra beraatini istiyor.

Yakın tarihli bir mahkeme dosyasında, davalı avukatlar savcılar tarafından belirtilen tanıkların bağlantıları hakkında sorular yöneltmişlerdi.

Scott, geçen Kasım ayında ABD mahkemesi tarafından 400 milyon dolar aklama suçundan dolayı mahkum edildi. Biri kara para aklama ve diğeri banka sahtekarlığı yapmak için komplo olmak üzere iki suçlamayla karşı karşıya kaldı ve her ikisi için de suçlu bulundu.

Şimdi avukatları, savcılar tarafından üretilen delillerin her iki konuda da mahkümiyet için yeterli olmadığını savunuyor.

Suç Bilgisi Yok Mu?

Scott ayrıca yıllardır şirketin merkezinde çalışmasına rağmen OneCoin tarafından yasadışı faaliyetlerden haberdar olmadığını iddia ediyor. Onun ifadesine göre, projenin gerçek bir blockchain eksikliği, sadece projenin kurucusu Ruja Ignatova ve iki BT uzmanı tarafından biliniyordu.

Dosyalamada avukatlar, OneCoin‘in ülkede çok sayıda kurbanı olmadığından ABD savcılarının yargı yetkisine ilişkin sorular da dile getirdi. Dava çoğunlukla Ruja Ignatova‘nın kardeşi Konstantin Ignatov‘un ve ülkedeki dijital para birimine yatırım yapan iki kurbanın ifadesine dayanarak inşa edildi.

Sanık, kurbanların kendisi ile şahsen tanıştığını veya onunla doğrudan ilişkilerinin olduğunu belirtti.

Özellikle, ABD savcıları, Scott’ın Cayman Adaları ve İngiliz Virgin Adaları’ndan Birleşik Arap Emirlikleri’ne para çekmek için bankada birden fazla hesap kullandığını açıklayan İrlanda Bankası çalışanlarının ifadesini de aldılar.

Bu arada, 4 milyar dolarlık dolandırıcılıkta Ruja Ignatova’nın fikir babası hala kayıp ve Viyana ya da Atina’ya kaçtığına inanılıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu