Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

OneCoin’in Web Sitesi Kapandı!

Sponsorlu İçerik

OneCoin ana web sitesi bugün kapandı. İddialara göre, yatırımcılardan 4.4 Milyar Dolar’ın üzerinde para toplayan OnceCoin, defalarca tüm suçlamaları reddetti ve normal şekilde çalışmaya devam etti. Domain kayıtları (DNS), web sitenin hala OneCoin‘in ait olduğunu gösteriyor, ancak şu anda inceleme altında. OneCoin, hükümetler tarafından ponzi programı olarak ilan edildi.

OneCoin’in yatırımcılardan topladığı paraları aklamalarına yardımcı olan Amerikan avukatı, ABD mahkemesi tarafından suçlu bulundu. Avukat Mark Scott, 50 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Dolandırıcılık parasını İrlanda ve Cayman Adaları’ndaki bankalar aracılığıyla akladı ve varlıklı Avrupalı ailelerin yatırımı olarak gizledi.

Ponzi şeması kurucusu Ruja Ignatova‘nın kardeşi Mark Scott‘tan önce Konstantin Ignatova, OneCoin dolandırıcılığındaki rolünden dolayı suçlu bulundu.

OneCoin kurucusu hala kayıp

İddia edilen 4.4 Milyar Dolar’lık dolandırıcılığın kurucusu Ruja Ignatova hala kaçıyor. Daha önce, erkek kardeşi nerede olabileceğine dair bazı bilgiler verdi ama hala bulunamadı. Eğer Ruja Ignatova yakalanırsa, havale sahtekarlığı, havale sahtekarlığı işlemleri için komplo, menkul kıymetler sahtekarlığı ve kara para aklama işlemleriyle ilgili komplolar kurmak suçlamalarıyla karşı karşıya kalacak ve suçlamaların her birinden 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak için, Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu