Nedir? Nasıl? Neden?

OpenSea CFO’su Brian Roberts, istifa ettiğini duyurdu

Sponsorlu İçerik

Popüler NFT pazarı OpenSea CFO’su Brian Roberts, Cuma günü LinkedIn hesabından yaptığı güncellemede şirketten ayrıldığını bildirdi.

Kripto para dünyasında büyük firmalarda istifalar birbiri ardında gelmeye devam ediyor. Kripto şirketleri ayı piyasası ile mücadelesini sürdürürken, birçok kripto yöneticisi bu sarsıntılardan etkilendi. En yüksek profilli ayrılmalardan ikisi, Temmuz ayında iflas ilan eden Celsius Network ve Voyager Digital yöneticilerdi. Daha sonra Bitcoin alımları ile bilinen MicroStategy CEO’su Micheal Saylor görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ardından Kraken CEO’su Jess Powell görevinden ayrıldı. Celsius CEO’su Alex Mashinsky ve kurucu ortağı Daniel Leon ayrıldı.

Bir dizi ayrılmaların ardından yeni istifa NFT pazarı OpenSea’den geldi. OpenSea CFO’su Brian Roberts, LinkedIn hesabından şirketten ayrıldığını duyurdu. Roberts, NFT şirketinde yıldan kısa bir süre çalışmıştı. Geçtiğimiz Aralık ayında OpenSea’ye şirketin ilk finans çalışanı olarak katılan Roberts, araç paylaşım devi Lyft’in eski CFO’suydu. LinkedIn güncellemesine göre finans ekibini sıfırdan kurdu. Şirkette danışman olarak kalacak.

Kripto endüstrisinde beyin göçü

Son dönemlerde kripto endüstrisinde büyük bir beyin göçü yaşanıyor. Haftanın başlarında FTX’in OTC ve kurumsal satış başkanı Jonathan Cheesman’ın sessizce firmadan ayrıldığını bildirilmişti. Daha öncesinde ise kripto endüstrisinde önemli yer tutan birçok firmadan isimler bir bir koltuklarını bırakmaya başladılar.

Bu süreç daha devam edecek gibi görünse de şu anda yaşanan istifa göçünün nedenleri olarak zorlu piyasa koşulları gösteriliyor. Bitcoin fiyatının geçtiğimiz Kasım aylarında en yüksek seviyesi olan 69.000 dolardan 19.000 doları görmesiyle %70’den daha fazla bir düşüş kaydedildi.

NFT işlem hacimleri de son aylarda keskin bir düşüş yaşadı. The Block Research verilerine göre, geçen ay Ethereum tabanlı NFT pazar yerlerinde işlem hacminde yaklaşık %18 düşüşle 504 milyon dolara düştü .

“OpenSea inanılmaz bir yükselişte”

En büyük NFT pazarı olan OpenSea, geçen ay hacimlerinin %30’dan fazla düştüğünü gördü. Roberts, LinkedIn güncellemesinde “Web3, OpenSea’de inanılmaz derecede yükselişte” dedi. Aynı zamanda paylaştığı iddialı bir notta ise şu ifadeleri kullandı:

“Şirket inşaata başladı ve sizi temin ederim, en iyisi henüz gelmedi”

300 milyon dolar toplamıştı

OpenSea, bilindiği üzere, Paradigma ve Coatue dahil olmak üzere yüksek profilli yatırımcılar tarafından destekleniyor. Bu yılın başlarında şirket, 13.3 milyar dolarlık bir değerleme ile C Serisi finansman turunda 300 milyon dolar topladı. Kaynak toplamadan kısa bir süre sonra OpenSea, kripto cüzdan şirketi Dharma Labs’ı satın aldı ve bu yıl Nisan ayında NFT toplayıcı Gem’i satın aldı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu