Nedir? Nasıl? Neden?

Panama Cumhurbaşkanı, kripto yasa tasarısını veto etti

Sponsorlu İçerik

Panama Cumhurbaşkanı Lorentino Cortizo, parlamentodan geçen kripto yasa tasarısını Kara Para Aklamayı Önleme (AML) kurallarının olmadığı ve yeterli bilgi bulunmadığı gerekçesiyle reddetti.

Orta Amerika ülkesi El Salvador’a yakın bölge olan Panama, kripto paralar konusunda kendi yasa tasarısını yürürlüğe koymak için çalışmalarını sürdürüyordu. Panama Cumhurbaşkanı Lorentino Cortizo’nun AML kurallarının bulunmadığı ve yeterli bilgilere yer verilmediğini öne sürerek ülke parlamentosu tarafından onaylanan kripto yasa tasarısını reddettiği haberi gündeme bomba gibi düştü.

Panama Ulusal Meclisi Kongre Üyesi Gabriel Silvia, Twitter hesabı üzerinden attığı bir tweet’te Panama Cumhurbaşkanı’nın Ulusal Meclis tarafından iki ay önce onaylanan kripto yasa tasarısını kısmen veto ettiğini açıkladı.

“Yatırım çekme, yeni istihdam yaratma ve teknoloji ile inovasyonu birleştirme fırsatı şimdilik kaçtı. Bu ülkenin daha fazlasına ihtiyacı var.”

Silvia, Ulusal Meclis’in şu anda yetersiz görünen bölümleri düzenlemek için tasarıyı tekrar incelediğini kaydetti.

“Tasarıyı yeniden oluşturmak zorunda kalmayacağız. Sadece veto edilen kısımlar yeniden mecliste görüşülecek.”

Latin Amerika, kripto için uygun bölgelerden oldu

Latin Amerika, son dönemlerde dijital varlıklar için en uygun bölgelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. 2019’dan 2021 yılına kadar bölgedeki kripto para kullanımında %1,370 oranında bir artış kaydedildi. Arjantin, Brezilya ve Küba kripto varlıkların gelişmesi için elverişli bir ortama sahip. Bilindiği üzere El Salvador, geçen yılın Eylül ayında BTC’yi yasal ihaleye çıkaran ilk ülke oldu.

Panama’daki kripto faturasında Ulusal Meclis tarafından düzeltmeler yapıldığında, özellikle ülkedeki kripto topluluğu, ülkede inovasyonun ve vatandaşlar için daha fazla fırsat kapısı açacağını umuyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu