Nedir? Nasıl? Neden?

Panama’da kripto para yasası veto edildi

Sponsorlu İçerik

Panama Devlet Başkanı Laurentino Cortizo bekleyen kripto para yasasını, yasaya kara para aklamayla mücadele konusunda katı maddeler eklenene kadar imzalamayacağını söyledi. Karar, kripto borsaları ve halihazırda ülkedeki pazara girmeye hazırlanan firmalar üzerinde baskı yarattı.

Panama yasama meclisi geçen ay kripto para birimlerinin kullanımını ve ülkedeki kripto borsalarına lisans verilmesini düzenleyen yasayı onayladı. Ancak yasa devlet başkanı tarafından veto edildi.

Panama Devlet Başkanı, yasayı veto etti

Panama Devlet Başkanı Laurentino Cortizo, Panama’nın kara para aklama ve diğer mali suçların hedefi olması nedeniyle kara para aklamayla mücadele kurallarının ülke için çok önemli olduğuna inanıyor. Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Panama’yı kara para aklamayla mücadele hükümlerinin zayıf olduğu “gri listeye” eklemişti.

“Şu an elimdeki yeterli olmayan bilgilerle cevap vereceksem o kanunu imzalamam. Kanunda kara para aklama faaliyetleriyle ilgili hükümler yeterli değil. Kara para aklamayla mücadele faaliyetleri bizim için çok önemli.”

Cortizo yönetimi şu anda kara para aklamayı, terörün finansmanını ve mali suçları önlemek için FATF’nin tavsiyelerini uygulamaya çalışıyor. Aslında, kara para aklamayı önleme kuralları kripto düzenlemesi için faydalıdır. Ülkede kripto varlıklarının kullanımı ve ticarileştirilmesi, denizaşırı finansal hizmetleri daha da geliştirebilir.

Panama milletvekili Gabriel Silva, tasarının kripto varlıklarının alım satımına ve kullanımına, dijital menkul kıymetlerin ihracına, yeni ödeme sistemlerine ve değerli metallerin tokenleştirilmesine izin verdiğini belirtti.

Ancak uzmanlar, kripto paraların kabulünün Panama’yı finansal şeffaflıktan yoksun bir yer haline getirebileceğini düşünüyor. Kripto ödemeleri, onlara göre Panama’yı kötü bir konuma getirebilir.

Panama’da dijital varlıklara, NFT’lere, metaverse vb. ilgi, halkı arasında popüler hale geldikçe kripto benimsemesi artıyor. Blockchain teknolojisinin kullanımı hükümet tarafından özel olarak değerlendiriliyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu