Nedir? Nasıl? Neden?

Paxos, Singapur Merkez Bankası’dan lisans aldı

Sponsorlu İçerik

Kripto ve blockchain teknoloji firması Paxos, Singapur Merkez Bankası’ndan ödeme lisansı aldı.

Paxos, Singapur’un ulusal bankasından yönetimlerini ada şehir devleti içinde sunmaya başlamak için izin aldığını açıkladı.

New York merkezli blok zinciri firması Paxos, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Singapur’un ulusal bankasından yönetimlerini ülke içinde yürütmek için idari bir onay aldı.

Firma, hem New York Mali Hizmetler Departmanından (NYDFS) hem de Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) – gelişmiş kaynak yönergeleri üzerinde önemli bir gözetime sahip iki yerel konumdan – ilerlemek için türünün ilk örneği haline geldi.

Blockchain inovasyonu

Paxos, kaynakları belirtmek, korumak, değiş tokuş etmek ve yerleştirmek için blok zinciri inovasyonunu etkiliyor. Kuruluş, ons altın endeksli stablecoin PAXG ile tanınıyor.

Singapur’un Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında lisans alan Paxos, şu anda ada şehir devletinde yerleşik kuruluşlara gelişmiş kaynaklar ve blok zinciri öğelerinin yanı sıra yönetimler sunmaya başlama iznine sahip oldu.

Paxos Asia CEO’su Rich Teo, “Bu alanda geliştirme ve gözetimle başa çıkmak için çığır açan yolu nedeniyle 2012’den beri çalışıyoruz.” dedi.

MAS’ı kontrolörümüz olarak görmek istiyoruz ve onların gözetimi sayesinde, dünyanın en büyük girişimleri için yönetilen yanıtları yönlendirerek dünya çapındaki gelişmiş kaynakların alışverişçi alımını güvenli bir şekilde hızlandırma seçeneğine sahip olacağız.

Firma, kripto taksitleri firması Wirex ve gelişmiş kaynak ticareti Zipmex de dahil olmak üzere, listeye alınan veya dışlanan çeşitli bilgisayarlı kaynak kuruluşlarına katılıyor.

Singapur ve kripto paralar

Ülkedeki yasalara göre, bilgisayarlı kaynakları yöneten ve blok zinciri teknolojisiyle hareket eden parasal yönetim kuruluşları, ulusal bankaya kaydolmalıdır.

Lisans, 2015 yılında NYDFS’den lisans alan New York merkezli kuruluş için önemli bir başarıyı ifade ediyor ve ayrıca dünya çapındaki idari yığınını büyütmek için en son çabalarını ele alıyor.

Nisan ayında Paxos, ABD Para Birimi Denetleme Ofisi’nden bir banka sözleşmesi için kısıtlayıcı onay almak için üçüncü maddeye başvurdu ve bu da onu tamamen yeni bir bankanın kurulması için onaylanan ilk kripto organizasyonu olarak sağlamlaştırdı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu