Nedir? Nasıl? Neden?

PUBG yaratıcısından, blockchain ve metaverse destekli oyun

Sponsorlu İçerik

Dünyaca ünlü PUBG oyunun yaratıcısı Brendan Greene, blockchain, NFT ve metaverse tarafından desteklenen yeni bir oyun başlatmayı planlıyor.

PUBG yaratıcısı Brendan Greene, blockchain, NFT ve metaverse tarafından desteklenen Artemis adlı yeni oyununu sanal ve açık dünya ortamını birleştirerek, kullanıcılara sunmalarına izin veriyor. Blockchain, metaverse ve NFT’lerin gelişen pazarı, blockchain şirketleri oyun altyapısını tanıttıkça hız kazanıyor.

Greene, yakın tarihte yaptığı bir röportajda, dünya çapındaki sanal ve açık dünya oyunu Artemis’e blockchain, metaverse ve NFT’leri dahil etmeyi planladığını açıkladı. Blockchain destekli oyun, geliştiricilere ve oyunculara yeni fırsatlar ve deneyimler sağlayacak.

Ayrıca oyun metaverse ve NFT’leri kullanarak yeni bir dijital ekonomi açarak, oyun içi özellikler, öğeler ve token’lar sunacak. Ek olarak geliştiriciler yeni teknolojiyi kullanarak daha önce mümkün olmayan benzersiz oyun deneyimler sunacak.

Konu hakkında açıklama yapan Brendan Greene, şu ifadeleri kullandı:

“Dijital bir yer inşa ediyoruz. Bunun bir ekonomisi olmalı ve işleyen sistemleri olmalı. Ve dijital bir yerden değer elde edebilmeniz gerektiğine inanıyorum; sana para kazandıracak şeyler yapabileceğin internet gibi olmalı.”

Açık kaynaklı oyunda herkes değişiklik yapabilecek

Artemis oyunun para ile alakalı olmadığını, oyuncular ve yaratıcıların aynı şekilde oyundan para kazanma fırsatına sahip olacaklarını da belirtti. Oyun motoru açık kaynaklı olacak ve herkesin oyunda değişiklik yapmasına izin verecek.

Steam ve Ubisoft gibi platformlar ve geliştiriciler blockchain oyunlarını ve NFT projelerini geri çevirdi. Ek olarak Minecraft NFT’lerinin veya blok zinciri kullanımını yasaklaması kripto ve blok zinciri şirketlerini etkiledi.

Walmart’tan metaverse adımı

NFT ve metaverse şirketleri, insanlardan ve diğer kuruluşlardan artan ilgi karşısında milyarlarca fon toplamaya devam ediyor. Son zamanlarda Walmart, Roblox çevrimiçi oyun platformuyla metaverse’e gireceğini duyurarak lansman bile gerçekleştirdi.

Ayrıca MyMetaverse ve blockchain platformu Enjin, ünlü Grand Theft Auto ve Minecraft oyunlarının sunucularında oynanabilir NFT’ler başlattı. Axie Infinity ve The Sandbox platformu, oyun içi NFT’ler, metaverse ve para kazanma özelliği nedeniyle büyük ilgi görüyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu