Nedir? Nasıl? Neden?

Puma, ilk metaverse deneyimini NFT ayakkabılarla başlattı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın önde gelen spor markalarından biri olan Puma, 7 Eylül tarihinde gerçekleşen New York Moda Haftası sırasında ilk etkileşimli metaverse deneyimi olan “Black Station” adlı NFT koleksiyonunu duyurdu.

Adidas, Nike, Tiffany, Lacoste, Gucci başta olmak üzere metaverse ve NFT evrenine giren dünya markalarının arasında Puma’da dahil oldu. Popülerliği gün geçtikçe artan NFT sektörüne, ünlü markalar ve ünlü isimler dahil olmaya devam ediyor. 7 Eylül’de yapılan New York Moda Haftası’nda ilk etkileşimli metaverse deneyimi olan “Black Station”ın lansmanını duyurdu.

Şirket, basın açıklamasında, “Black Station” adlı NFT koleksiyonunun, Puma müşterileri için keyifli, sürükleyici ve etkileşimli, dinamik bir organizasyon olacağını kaydetti.

“Dijital keşif için yeni bir portal”

Puma’nın baş marka sorumlusu Adam Petrick, “Yirmi yıl önce Black Station Puma’nın eviydi” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Ürün tasarımı ve dijital bakış açısından zorladığımız sınırları göz önünde bulundurarak, Black Station’ı moda, spor performansı, miras klasiklerimiz ve inovasyon arasında dijital keşif için yeni bir portal olarak geri getirmeyi uygun bulduk.”

Petrick, kullanıcıların internet sitesine girdikleri andan itibaren, özel ve hiç görülmemiş spor ayakkabı NFT’lerini deneyimlemek için üç farklı portaldan oluşan hiper gerçekçi bir dijital lobi seçebileceklerini kaydetti. Kullanıcılar, Futrograde fuarı sona erdiğinde fiziksel ürünlerle bağlantılı NFT’leri almak için NitroPass geçişlerinden yararlanabilecekler.

Puma global yaratıcı direktörü Heiko Desens, meta veri deposunun sunduğu avantajlar sayesinde Puma’nın tasarımcı ekibinin gerçek ürünler kadar etkileyici özgün tasarımlar yaratmak için sınırsız çalışabileceğini belirtti:

“Tasarımcı ekibimiz bu ayakkabı stillerini tasarlarken çok fazla özgürlük aldı. Onlara sınırın gökyüzü olduğunu söyledik. Sonuç olarak, ayakkabı üretim sürecimizin tipik sınırları ve sınırlamaları olmadan yaratıcılıklarını kullanabildik.”

Puma NFT pastasından pay istiyor

Meta veri deposunun sunduğu teknolojik yeniliğe rağmen, Puma’nın ana rakiplerinden biri olan Nike’ın NFT ürünlerinde 184 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği kaydedildi.

Dune Analytics verilerine göre, NFT satışından en çok kâr eden şirketler sıralamasında ilk sırada Nike yer alırken ikinci sırayı Dolce &Gabbana takip ediyor. Metaverse’e giren firmalardan biri olan Adidas, koleksiyon sırasında yaşanan sorunlar nedeniyle 10 milyon dolar satmayı başardı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu