ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Ripple, Bill Gates ve Google güçlerini birleştiriyor

Sponsorlu İçerik

Ripple tarafından mali olarak desteklenen Bill & Melinda Gates Vakfı, Google ve Coil, finansal katılımı ilerletmek için birlikte çalışıyor. Sonuç olarak, dünya genelinde 1.7 milyardan fazla insan gelecekte finans ve bankacılık hizmetlerine erişebilecek.

Dünyada 100’den fazla ülkede insanların para gönderip almasını sağlayan mobil para hizmetleri olmasına rağmen, mevcut dünya bankası rakamlarına göre 1.7 milyardan fazla insan dijital finansal hizmetlere erişemiyor. Herkesin erişebileceği basit ödeme sistemleri geliştirmek için gerekli bilgi birikimi ve sermaye genellikle eksik. Birçok tanınmış teknoloji şirketinin yeni ittifakı bu sorunu çözmek istiyor.

Ripple ve Google daha iyi bir finansal gelecek için birlikte çalışıyor

Mojaloop Vakfı, iki gün önce Mojaloop açık kaynaklı yazılım projesi tarafından küresel finansal katılıma ulaşmak için başlatılan çabalar sonucu kurulduğunu açıkladı. Yazılım 2017 yılında Gates Vakfı tarafından Ripple, Crosslake Technologies, Software Group, ModusBox ve Dwolla ile işbirliği içinde geliştirildi.

Bu ortak girişim, kırsal nüfusun cep telefonuyla dijital ödemeye erişmesini sağlamak için tasarlanmış Mojaloop uygulamasıyla sonuçlandı. Kullanılan yazılım açık kaynak kodlu ve herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabilir. Mojaloop ayrıca kullanıcılara ek finansal piyasalara erişim sağlayan yeni işlevler sunmak için ek arayüzlere sahip.

Amaç, herkes için finansal hizmetlere erişim sağlamak amacıyla bankaları, teknoloji şirketlerini, dijital finansal hizmet sağlayıcıları, hükümet ve düzenleyici kurumları ve gelişmekte olan pazarlardaki diğer kurumları bir araya getirmek. Her şeyden önce, banka hesabı olmayan kişiler uzun vadede bundan faydalanabilir.

Kurucu üyeler arasında Ripple tarafından mali olarak desteklenen Coil, Bill & Melinda Gates Vakfı, Google, ModusBox, Omidyar Network ve Rockefeller Vakfı yer alıyor. Dijital finansal hizmetlerin benimsenmesi dünyanın her yerinde kabul edilirse, McKinsey verilerine göre, dünya çapında gelişmekte olan piyasaların GSYİH’sı 2025 yılına kadar 3.7 milyar dolardan fazla artabilir.

XRP yeşil renkte

XRP, son 24 saatte %2.12 artışla 0.2207 dolara yükseldi. 9.74 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan XRP, dünyanın üçüncü büyük kripto para birimi olmaya devam ediyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu