Nedir? Nasıl? Neden?

Rusya, 2022 itibariyle Dijital Ruble denemelerine başlayacak

Sponsorlu İçerik

Rusya Merkez Bankası bugün Ulusal CBDC veya Dijital Ruble‘nin 2022’den itibaren denemelerini açıkladı. Duyuru merkez bankası başkanı Elvira Nabiullina tarafından yapıldı, Bu, Devlet Duması‘nın kripto parayı sözleşmeye dayalı bir ödeme şekli olarak onaylamasının ardından bugün Rusya’dan gelen ikinci büyük haber olarak oldu.

Rus hükümeti daha önce test aşamasına 2022’de başlama planlarını açıklamıştı ve bugünkü duyuru test aşamasının başladığını doğruluyor. Rusya bir süredir kripto düzenlemeleri üzerinde çalışıyor ve birçok batılı muadiline kıyasla, 2019’da mevcut mülkiyet yasalarına dayanarak kripto para birimlerini düzenleyen ilk ülkeler arasındaydı. Hükümet nihayet resmi düzenlemeleri geçen yıl geçirdi ve bu yıl Ocak ayında yürürlüğe girdi.

Kendi dijital para birimlerini geliştirme açısından, Çin şu anda dijital Yuan’ının çok yakında lansmanını bekleyen yaygın deneme aşamasında olmasıyla diğer herkese liderlik ediyor. Çin dışında, ABD, Birleşik Krallık, Almanya, İsviçre ve Güney Kore de kendi CBDC‘lerinin geliştirilmesi için aktif olarak çalışıyorlar.

Çin’in CBDC Gelişimindeki İlerlemesi Başkalarını Hızlanmaya Zorladı

Çin, diğer ülkelerin çoğunun kripto para birimlerini ya moda olarak gördüğü ya da farkında olmadığı bir zaman olan 2014 yılında kendi ulusal dijital para birimi için çalışmaya başladı. Bununla birlikte, finans sektöründeki kripto varlıklarının artan etkisi, hükümetlerin dijital varlıklar hakkında düzenlemeler oluşturmasına ve aynı zamanda istikrarlı bir madeni para olarak hareket edecek devlet destekli bir dijital varlığın piyasaya sürülmesine odaklanmasına neden oldu.

Çin’in bu alandaki ilerlemesi, birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra ABD’nin CBDC’ye yönelik çalışmalarını hızlandırmasına neden oldu. ABD bunu mali egemenliklerine potansiyel bir tehdit olarak gördü. Ülkelerin çoğu hala gelişme aşamasındayken, Çin’in dijital yuanı 2019’da tamamlandı ve farklı illerde hükümet sübvansiyonları ve airdrop şeklinde geniş çapta test ediliyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu