Nedir? Nasıl? Neden?

Rusya, kripto madenciliği yasasını bu yıl çıkaracak

Sponsorlu İçerik

Rusya Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası, ülkedeki kripto para madenciliğini düzenleyen yasa tasarısı üzerinde uzlaşmaya vardı. Yetkililer, yalnızca hidroelektrik ve nükleer santrallere sahip enerji açısından zengin bölgelerde madencilik çalışmalarına onay verecek. Ayrıca merkez bankası ve maliye bakanlığı, enerji sıkıntısı olan bölgelerde kripto madenciliğini yasaklayacak.

Rusya Maliye Bakanlığı ve Merkez bankası, bu yılın sonuna kadar kabul edilecek olan kripto madenciliği yasa taslağı üzerinde anlaştılar. Devlet Duması Mali Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, kripto madenciliği tasarısının yakın gelecekte Devlet Duması’nda sunulacağını söyleyerek, kripto madenciliğinin enerji eksikliği yaşayan alanlarda yapılmayacağını vurguladı.

Bu da demek oluyor ki madencilik çalışmaları sadece hidroelektrik ve nükleer santrallerin bulunduğunu enerji açısından zengin bölgelerde yapılacak. Geçtiğimiz Şubat ayında Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı da bu görüşü desteklemişti. Hatırlanacağı üzere Bakanlık, kripto madenciliğinin yalnızca elektrik üretiminde istikrarlı fazlalığa sahip bölgelerde yapılabileceğini açıklamıştı.

Madenciliğe uygun olan ve olmayan bölgeler açıklandı

Hükümet tarafından atanan uzmanlar, Rusya’da kripto madenciliği için uygun ve uygun olmayan bölgeleri sıraladı. Irkutsk, Krasnoyarsk,Tver, Saratov, Smolensk ve Leningrad bölgeleri hidroelektrik santrallerinden ucuz elektrik sağladığı için madenciliğe onay verilen yerler arasında.

Ayrıca uzmanlar, yetkililerin Moskova ve sanayi bölgeleri gibi kalabalık şehirlerde kripto madenciliğini yasaklayacağına inanıyor. Ek olarak Karelya’da kripto madenciliğine ancak özel koşullar altında izin verebileceği kaydedildi.

Rusya, sınır ötesi ödemelerde kriptoyu kullanacak

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı ve Rusya Merkez Bankası, sınır ötesi yerleşimlerde kripto para birimlerinin kullanılması üzerinde anlaşmaya varmıştı. Bu anlaşmanın Rusya’ya büyük fayda sağlayacağı konuşulurken, küresel anlamda birbirini takip eden yaptırımlarla karşılaşan ülke için son durumun ne olacağı merak ediliyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu