Nedir? Nasıl? Neden?

Rusya, kripto para ödemelerini yasallaştırmayı kabul etti

Sponsorlu İçerik

Kripto para karşıtı duruşuyla bilinen Rusya, dün önemli bir karara imza attı. Gelen açıklamada, ülke, şu anki jeopolitik koşullar göz ününde bulundurulduğunda sınır ötesi ödemelerin kripto paralar olmadan yapılmasının “imkansız” olduğu kaydedildi.

Rusya’da uzun süredir devam eden kripto anlaşmazlığı sona erdi. Rusya Maliye Bakanlığı ve merkez bankası ile kripto birimlerinde sınır ötesi ödemelerin yasallaştırılması konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev, yerel haber ajansı TASS’a verdiği demeçte, kripto paralara karşı olan bakış açılarını değiştirdiklerini söyledi. Moiseev, açıklamasında şöyle konuştu:

“Kripto paralar konusunda küresel gidişatı gördük. Bu merkez bankası da gördü ve kendi yaklaşımını bizim gibi yeniden değerlendirdi. Kripto varlıkların sınır ötesi ödemelerde kullanılması şu anki jeopolitik konumda önlenemez bir durum. İlk aşamada bunu yasallaştırmak gerekiyor. Maliye bakanlığı ve merkez bankası bu konu hakkında çalışmalarını sürdürüyor. Kısa sürede bir sonuca ulaşmayı umuyoruz. Birçok Rus vatandaşı çeşitli platformlarda cüzdan açıyor. Bunu Rusya’da yapmamız ve platformları regüle etmemiz lazım.”

Rusya, yaptırımları aşmayı amaçlıyor

Birçok Rus işletmesi küresel finans sisteminden koptuğu için finansal olarak ayakta kalmaya çalışırken, bu yeni kararın amacı dış ticareti ve önemli ürünlerin ithalatını kolaylaştırmak.

Maliye Bakanlığı, merkez bankasının güçlü yöneticisi Elvira Nabiullina‘yı yerel kuruluşlar tarafından kripto kullanımını kabul etmeye ikna etmek için uzun süredir çaba sarf ediyor. Bakanlık ayrıca, 7 Temmuz’da düzenlediği basın toplantısında Moskova Borsası’nın bir bölümü olarak bir kripto borsası kurulması gerektiğini açıklayan Devlet Duması Mali Piyasalar Komitesi başkanı Anatoly Aksakov da dahil olmak üzere bazı üst düzey politikacıların desteğine de güvenebilir.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu