Nedir? Nasıl? Neden?

Rusya, Kripto Para Yasasını Erteleyebilir

Sponsorlu İçerik

Bir devlet yetkilisine göre, Rusya beklenmedik COVID-19 salgını nedeniyle “Dijital Finansal Varlıklara İlişkin” mevzuatının kabulünü erteleyecek. Ancak, yasanın tamamlandığını açıkladı. Ülke, kripto para kullanımını tanımlayacak, aynı zamanda bir ödeme aracı olarak kullanılmalarını da yasaklayacak.

Finansal piyasalar hakkındaki Duma komitesi başkanı Anatoly Aksakov‘a göre, Rusya‘nın ülkede dijital kullanım yasası 2018’in başından beri tartışılıyor. Ancak o zamandan beri iç anlaşmazlıklar birkaç kez kabul edilmesini engelledi. Şimdi, yerel bir rapor bunun coronavirüs nedeniyle tekrar ertelendiğini belirtti.

Dünyada 40.000’den fazla ölüme neden olan COVID-19 salgını, Rusya‘daki tüm yasal süreçlerin kabulünü engelliyor. Aksakov, “Dijital Finansal Varlıklar İlişkin” mevzuatın “muhtemelen bahar sonuna kadar” ertelenebileceğini belirtti.

Ertelenmesine rağmen Aksakov, önümüzdeki mevzuatın amaçlarına biraz ışık tuttu. Dijital varlıkları tanımlayacağını açıkladı, ancak nihayetinde ödeme yöntemi olarak hizmet etmelerini yasaklayacağını belirtti.

Anatoly Aksakov:

“Bu araçları tanımlamanın, ancak bunların ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklamanın gerektiği sonucuna vardık. Kanun, dijital finansal varlıkları, ihraç prosedürlerini ve tijaretini tanımlayacak. Ayrıca mallar tarafından güvence altına alınan dijital varlıkların konu ve dolaşımını da içerecek.”

Yetkili, yeni yasanın kara para aklama ve suçluların dijital varlıkları istihdam edebileceği diğer yasa dışı faaliyetlerle mücadele konusunda katı ve açık kurallara sahip olacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca, “ihlal etmedikleri sürece” kripto para borsalarını düzenleneceğini, ancak bunlara müdahale etmeyeceğini açıkladı.

Ancak tasarıda özellikle kripto para madenciliği hakkında hiçbir şey belirtilmiyor. Aksakov, bunun değer üreten bir iş türü olduğuna inanıyor, bu yüzden vergilendirilmesi gerektiğini savunuyor.

Dijital Ruble

2019 yılının Aralık ayında, Rusya merkez bankası yasal bir sanal alanda gerçek varlıklarla desteklenen dijital para birimlerini test etmeye başlamıştı. Ülkenin, merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) gelişim süreciyle önemli ölçüde ilerlediğini ima etti.

Aksakov, dijital rublesinin tam olarak ne zaman hazır olacağını belirtmeden doğruladı. Devlet Duması temsilcisi de bunun Blockchain tabanlı olacağını belirtti. Ancak, Rusya Merkez Bankası’nın kullanımı düzenleyeceğine ve kontrol edeceğine inanıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu